Tarta cu dovlecei si piept de pui “Slabuta”
17 Noiembrie, 2010Cina, Mic dejun, Pranz, Retete "Slabuta"Ingrediente pentru 8 portii:
- dovlecei – 1360 gr
- carne de curcan, pui (pana in 16 saptamani), piept, carne macra, cruda – 610 gr
- ou de gaina, integral – 2 bucati
- mozzarella din lapte batut/degresat, usor umeda – 165 gr
- sare, piper – dupa gust
Mod de preparare:
- Dovleceii se spala si se dau pe razatoare.
- Carne de pui se bate ca pentru snitele.
- Mozzarella se da pe razatoare.
- Se ia o forma, se tapeteaza cu hartie de copt, se aseaza primul strat de dovlecei.
- Deasupra se pune pieptul de pui, apoi iar dovlecei si pieptul de pui, ultimul strat sunt dovleceii.
- Fiecare strat se sareaza si pipereaza dupa gust.
- Ouale se bat bine si se toarna peste.
- Deasupra se pune mozzarella razuita.
- Se da la cuptor pentru 45 minute, foc mic.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 1715 gr tarta, o portie are ~215 gr.