Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Aspic “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Creatia de mai jos a fost facuta intr-o noapte, in care nu aveam somn si ma chinuia inspiratia. 1x1.trans Aspic Slabuta

A meritat efortul depus, a iesit o opera culinara originala, dietetica si foarte gustoasa. 1x1.trans Aspic Slabuta

Ingrediente pentru 10 portii:

Mod de preparare:

  1. Intr-un litru de apa, se pun la fiert pieptul de curcan, ceapa (taiata in 4), morcovii (taiati felii) si usturoiul.
  2. Dupa ce incepe sa fiarba, se da focul mai mic si se lasa asa pana carnea este fiarta.
  3. Dupa fierbere, carnea se scoate din bulion si se lasa la racit.
  4. Din bulion se scoate ceapa si usturoiul. Gelatina se pune in bulion, se lasa la inmuiat 30 minute, pana cand se umfla.
  5. Dupa, se pune pe foc mic (fara a se aduce la fiebere) si se amesteca pana se dizolva gelatina.
  6. Intr-o forma (la alegere, dar este important sa fie adanca), se toarna bulion cu gelatina si se pune la frigider.
  7. Cand este inchegat, se scoate din frigider si se aseaza primul strat de ingrediente: la mijloc usturoiul verde taiat rondele, in jurul lui – rosiile cherry si la margine sunca de vita taiata dreptunghiuri.
  8. Se toarna din nou bulion cu gelatina, cat sa acopere primul strat.
  9. Se da la frigider pana cand se intareste.
  10. Se aranjeaza al doilea strat, la margine se aseaza castraveciorii taiati in 4, ouale de prepelita fierte inainte si pieptul de curcan rupt in bucati, care se aranjeaza pe toata suprafata (la mijloc).
  11. Deasupra se toarna restul de bulion si se da la frigider.
  12. Se rastoarna pe o farfurie cand este inchegat bine.
  13. Se poate servi imediat.

Nota: Cantitatea de gelatina depinde de marca aleasa, cititi pe pliculet cantitatea de apa in care se dizolva si in functie de aceasta stabiliti gramajul gelatinei necesare.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 2280 gr de aspic. O portie de aspic are ~230 gr.

Informatii nutritionale Aspic “Slabuta”

1x1.trans Aspic Slabuta

Mai citiţi...

Ai o întrebare/comentariu?

Cina, Pranz, Retete "Slabuta" (94 / 159)
tort-slabuta-01


Acest tort l-am facut cu o ocazie speciala. Mama m-a rugat sa fac eu tortul ca sa poata manca si ea, cel cumparat din magazin este departe de un tort dietetic. :) A iesit foarte ...