Ingrediente pentru 4 portii:
- 1 ceapa maricica (80 gr)
- 400 gr ciuperci champignon proaspete
- 200 g smantana slaba 15%
- 1 lingura de faina spelta (17 gr)
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- sare, piper
- verdeata (marar)
- 2 catei de usturoi
Mod de preparare:
- Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.
- Se pune la calit intr-o lingura de ulei de masline.
- Cand a devenit ceapa rumena, se adauga ciupercile feliate, sarea si piperul.
- Se mai adauga 2-3 pahare de apa si se lasa sa fiarba pana ce scade apa.
- Dupa ce apa a scazut, se adauga o lingura de faina si se amesteca bine, ca sa nu se formeze cocolase.
- Se mai lasa sa fiarba inca 10-15 minute, dupa care se ia de pe foc si se incorporeaza smantana.
- Se adauga usturoiul pisat marunt si se amesteca.
- Se presara verdeata pe deasupra.
Pofta buna! Se serveste cu mamaliga.
Din ingredientele de mai sus rezulta 688 gr ciulama. O portie ciulama de ciuperci are ~170 gr.