Nu am mai mancat iepure de o gramada de ani…
Imi aduc aminte cand eram mica, bunicul avea multi iepuri si ori de cate ori veneam in vacanta la bunici, mereu ma astepta cu o bucatica delicioasa de friptura de iepure.
Chiar nu mai stiam ce gust are aceasta carne…
Tata a adus carne de iepure, de la tara, fara sa ma intrebe daca vreau sau nu. A fost o surpriza.
Singurul fel de mancare, cu carne de iepure, care ma “da jos” este friptura de iepure marinat.
Asta am si facut…
Ingrediente pentru 4 portii:
- carne slaba de iepure, bio – 1265 gr
- apa plata – 600 ml
- zeama de lamaie – 50 ml
- vin alb demi-dulce – 125 ml
- usturoi – 13 gr
- piper negru – dupa gust
- dafin – 3-4 frunze
- sare de masa – dupa gust
- ulei de masline extra virgin 19.6 ml (2 linguri supa)
Mod de preparare:
- Mai intai se face marinada.
- Intr-un vas se amesteca vinul, apa, uleiul de masline, zeama de lamaie, sarea, usturoiul pisat, piperul boabe si frunzele de dafin.
- Se pune iepurele in marinada si se da la rece 6 ore.
- Dupa, se pune intr-o tava, si se da la cuptor la foc mediu, din cand in cand se stropeste cu marinada ramasa in cratita.
- Se face cam 1h 30 min.
- La sfarsit de tot, se pot pune 2 rosii pentru copt, ca sa fie de gust.
Pofta buna!
O portie de friptura de iepure are 240 gr.