Este pentru prima oara cand nu am mai mancat somon in oras si m-am incumetat sa-l cumpar, ca sa il prepar acasa.
Poate o sa vi se para ciudat, dar pentru mine acest peste are un loc aparte si prepararea lui mi se parea un “ritual”.
Dar, mi-am facut curaj si ca pentru prima data, am ales o preparare simpla – somon la gratar. Foarte bun!
Ingrediente pentru 2 portii:
- somon, roz (rosu), crud – 557 gr (2 bucati)
- cimbru, proaspat – 0.4 gr
- sare de/pentru masa – 0.5 gr
- busuioc, proaspat – 2 gr
Mod de preparare:
- Cotletul de somon se spala bine. Se usuca cu ajutorul unui prosop de bucatarie.
- Se sareaza, dupa gust.
- Se pune pe un gratar de aragaz sau electric.
- Deasupra se presara crengute de busuioc si cimbru proaspat.
- Se frige pe ambele parti, pana este gata.
Pofta buna!
O portie de somon la gratar are 195 gr.