Ingrediente pentru 4 portii:
- varza – 680 gr
- costita porc afumata – 190 gr
- sare de/pentru masa – 1 gr
- piper negru – 0.3 gr
- ulei de masline extra virgin – 32.8 ml (2 linguri)
- ceapa – 95 gr
- rosii taiate cuburi – 380 gr
- apa plata – 200 ml
Mod de preparare:
- Varza se curata, spala si se taie “fideluta”.
- Ceapa se toaca marunt.
- Costita se taie cubulete.
- Se ia un castron, se toarna 2 linguri de ulei si se adauga ceapa, se prajeste pana ceapa devine rumena.
- Se adauga costita, se mai caleste putin, apoi se adauga varza.
- Se amesteca bine si se lasa la foc mic, pentru a se innabusi.
- Dupa vreo 15 minute se adauga rosiile cubulete si apa, se amesteca si se lasa acoperit la foc mic, pana cand este gata, amestecand din cand in cand.
- Se sareaza si pipereaza dupa gust.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 980 gr de mancarica de varza. O portie are 245 gr.