Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

+760 alimente pentru Calculatorul Nutritional Slabute

De azi, Calculatorul Nutritional Slabute este mai complet cu 760 alimente.

Dupa cum stiti, toate alimentele introduse in Calculatorul Nutritional Slabute sunt validate pentru a asigura corectitudinea si valabilitatea informatiilor introduse (valori nutritionale, ingrediente, titlu, etc).

Din pacate, acest proces de validarea face ca alimentele introduse de catre membrii comunitatii sa apara putin mai tarziu fata de data introdusa, dar, pe de alta parte, acest mecanism de verificare asigura inca o data credibilitatea si notorietatea Calculatorului Nutritional Slabute.

In continuare, Calculatorul Nutritional Slabute pastreaza pozitia de lider – va pune la dispozitie un numar total de 22.905 alimente.

De ce mananc oua de prepelita

Ce este mic si colorat cu pete maronii-negre? 1x1.trans De ce mananc oua de prepelita Ati ghicit – oul de prepelita, alimentul care “ascunde”‘ multe beneficii in cele cateva grame. Datorita dimensiunii dar si “petelor atractive”, copiii prefera mai mult aceste oua decat cele de gaina.

Ouale de prepelita sunt un aliment de origine animala extrem de nutritiv si important pentru sanatatea noastra, cu cel mai echilibrat continut proteic, vitamino-mineral si enzimatic.

Oua de prepelita – continut nutritiv

Daca facem o comparatie intre oul de gaina si oul de prepelita, vom afla ca cel de prepelita are un continut mai mic de colesterol, iar galbenusul contine 23% proteine fata de 16% la oul de gaina.

Continutul de minerale si vitamine face ca oul de prepelita sa se claseze din nou in fata oului de gaina:

  • vitamina B1* (ou gaina: 0.1 mg, oua prepelita: 0.15 mg)
  • fosfor* (ou gaina: 191 mg, oua prepelita: 226 mg)
  • fier* (ou gaina: 1.8 mg, oua prepelita: 3.6 mg)
  • vitamina B2* (ou gaina: 0.5 mg, oua prepelita: 0.8 mg)

* toate valorile sunt pentru 100 gr produs

La toate acestea se adauga si vitamina D, care se gaseste intr-o forma activa si previne rahitismul la copii.

Informatii nutritionale oua de prepelita:

Calorii oua de prepelita – 158 kcal/100gr

1x1.trans De ce mananc oua de prepelita
Total grasimi – 11.09 gr

  • Grasimi saturate – 3.56 gr
  • Grasimi polinesaturate – 1.32 gr
  • Grasimi mononesaturate – 4.32 gr
  • Colesterol – 844 mg

Sodiu 141 mg

Total carbohidrati – 0.41 gr

  • Fibre – 0 gr
  • Zaharuri – 0.41 gr

Proteine - 13.05 gr

Altele

  • Potasiu 132 mg (2% din DZR)
  • Vitamina A 22% (din DZR)
  • Calciu 6% (din DZR)
  • Fier 20% (din DZR)

Cate oua de prepelita consumam?

Conform studiilor de specilitate, se respecta urmatorele cantitati:

  • copii intre 1-3 ani = nu mai mult de 2 oua/zi
  • copii intre 3-10 ani = 3 oua/zi
  • copii pana in 18 ani = 4 oua/zi
  • de la 18 ani pana la 50 ani = 5-6 oua/zi
  • peste 50 ani = 4 oua/zi

Oua de prepelita – stop alergii

Spre deosebire de ouale de gaina, ouale de prepelita nu provoca alergii, nici la copii si nici la adulti. Dimpotriva, prezenta proteinei ovomucoid poate suprima reactiile alergice, drept pentru care din ouale de prepelita se prepara diferite produse farmaceutice, de exemplu, extract de ovomucoid – folosit pentru tratamentul alergiilor.

Oua de prepelita – stop radionuclizi

Ouale de prepelita cresc rezistenta la radiatii si contribuie la eliminarea din organism a radionuclizilor. Nu e de mirare ca medicii recomanda ouale de prepelita oamenilor care au avut expunere indelungata la radiatii sau cei care locuiesc in zone ecologic-devaforizate, precum si in orasele mari (unde nivelul radiatiilor este deseori peste limita).

Oua de prepelita – un gust mai deosebit

Ouale de prepelita sunt considerate a fi cele mai delicioase oua printre cele care provin de la pasarile de curte.

Pot fi mancate coapte, fierte, crude, prajite, marinate. De asemenea, din oua de prepelita se pot gati omlete, mancaruri, maioneza, salate sau se pot folosi pentru decorarea diferitelor feluri de mancare.

Din oua de prepelita fierte se poate face un minunat aspic pe baza de supa limpede de legume sau supa limpede de pasare.

Cateva idei culinare. 1x1.trans De ce mananc oua de prepelita

Coaja oualelor de prepelita nu trebuie aruncata

“Invelisul” fragil al oualelor de prepelita reprezinta o sursa de calciu, care se asimileaza rapid in organism, si un complex de alte 26 de elemente, printre care: cupru, fluor, fier, mangan, molibden, fosfor, sulf, zinc, siliciu.

Dintre toate cele enumerate mai sus, deosebit de importante sunt siliciul si molibdenul; hrana noastra de zi cu zi este extrem de saraca in aceste elemente, iar ele sunt absolut necesare pentru reactiile biochimice normale din organism.

De aceea nu aruncati coaja oualelor, ci macinati-o si adaugati-o in mancarea pe care o preparati. Un astfel de “tratament” nu este numai extrem de eficient, dar nu are efecte secundare si nici nu exista riscul de supradozaj.

Oua de prepelita – mai multe microelemente

Lucru interesanta, dar un ou de prepelita este de 5 ori mai mic decat un ou de gaina, dar contine de 5 ori mai mult fosfor, potasiu si fier.

In acest aliment dietetic se contine o cantitate deloc neglijabila de cupru, cobalt si aminoacizi esentiali. Tirozina, de exemplu este folosita si in industria cosmetica.

Datorita continutului ridicat de lecitina, ouale de prepelita crude ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange.

Datorita fosforului din ouale de prepelita, aceste mici “minuni” s-au dovedit a fi un bun stimulent al potentei.

Oua de prepelita – un stimulent al imunitatii

Faceti-va un obicei din a manca oua de prepelita la micul dejun. Preparate sub orice forma, ouale de prepelita va vor intari rezistenta organismului la raceala si gripa.

+614 alimente pentru Calculatorul Nutritional Slabute

De azi, Calculatorul Nutritional Slabute este mai complet cu 614 alimente.

Dupa cum stiti, toate alimentele introduse in Calculatorul Nutritional Slabute sunt validate pentru a asigura corectitudinea si valabilitatea informatiilor introduse (valori nutritionale, ingrediente, titlu, etc).

Din pacate, acest proces de validarea face ca alimentele introduse de catre membrii comunitatii sa apara putin mai tarziu fata de data introdusa, dar, pe de alta parte, acest mecanism de verificare asigura inca o data credibilitatea si notorietatea Calculatorului Nutritional Slabute.

In continuare, Calculatorul Nutritional Slabute pastreaza pozitia de lider – va pune la dispozitie un numar total de 22.145 alimente.

1x1.trans +614 alimente pentru Calculatorul Nutritional Slabute

Prezentare generala a functionalitatilor din Calculatorul Nutritional Slabute

Varianta video – Calculator Nutritional Slabute – Prezentare generala functionalitati – Partea II

Dupa cum va spuneam in prezentarea anterioara, un Calculator Nutritional este util atat pentru cei care vor sa traiasca sanatos, pentru cei care vor sa isi rezolve anumite probleme de sanatate sau pur si simplu isi doresc sa slabeasca sau se ingrase intr-un mod echilibrat si sanatos.

In acest articol voi continua cu o prezentare generala a tuturor functionalitatilor pe care le puteti gasi si folosi pe Calculatorul Nutritional Slabute.

Calculatorul Nutritional Slabute a fost lansat in Mai 2009. Pe parcursul ultimilor trei ani de dezvoltare si cercetare continua s-au adaugat functionalitati noi, s-au adaugat valori nutritionale a peste 21000 alimente, s-au adaugat retete noi, nutritive si sanatoase si bineinteles s-au adaugat noi tipuri de activitati fizice.

Calculatorul Nutritional Slabute ne-a ajutat foarte mult in promovarea si monitorizarea unei alimentatii sanatoase, ne-a ajutat in promovarea si monitorizarea activitatilor fizice. In prezent, avem peste 184 mii meniuri salvate, un numar record de 158 mil calorii arse si peste 37 mii kilograme slabite sanatos.

Calculatorul Nutritional Slabute si experienta pe care am castigat-o in comunitate stau la baza crearii si promovarii principiului “Nu trebuie sa slabesti, trebuie doar sa-ti schimbi stilul de viata”.

In prezent, Calculatorul Nutritional Slabute va pune la dispozitie peste 16 functionalitati dintre care cateva sunt de o importanta majora pentru intelegerea notiunilor de baza in nutritie si alcatuirea unor meniuri echilibrate si sanatoase.

Principalele functionalitati din Calculatorul Nutritional Slabute sunt urmatoarele:

1. Creare si salvare meniuri intr-un calendar personal

Cea mai importanta functionalitate din Calculatorul Nutritional Slabute este, fara indoiala, posibilitatea de a crea si salva meniurile intr-un calendar personal.

Crearea unui meniu se face intr-un mod simplu. Se adauga alimentele pentru fiecare masa, apa bauta si activitatile fizice efectuate in ziua respectiva.

In baza alimentelor ingerate, a apei consumate si a activitatilor fizice efectuate, Calculatorul Nutritional Slabute va ofera instant informatii referitor la totalul de calorii ingerate, totalul de calorii consumate, precum si estimarea daca veti slabi sau va veti ingrasa. De asemenea, Calculatorul Nutritional Slabute va ofera sfaturi legate de cantitatea de apa consumata in ziua respectiva.

In varianta extinsa a meniului personal (butonul calcule avansate), Calculatorul Nutritional Slabute va ofera informatii detaliate despre normele zilnice recomandate pentru valorile: proteine, grasimi, carbohidrati, sodiu si zaharuri. Astfel, va asigurati ca alimentatia zilnica este cat mai corecta, mai echilibrata si mai sanatoasa.

Aceste meniuri pot fi salvate si revazute in calendarul personal. In calendarul personal, pot fi vizualizate atat meniurile salvate pe zilele anterioare, cat si meniurile programate pentru urmatoarele zile. Aici, de asemenea, veti mai putea gasi functionalitati cum ar fi: editarea meniurilor, copierea lor, veti putea scrie notite la meniurile voastre si alte functionalitati interesante.

Despre utilizarea detaliata a meniurilor si a calendarului personal va voi scrie in urmatoarele articole.

2. Grafice personale de evolutie

O alta functionalitate apreciata din Calculatorul Nutritional Slabute sunt graficele personale de evolutie, unde intr-o forma grafica si sugestiva puteti urmari evolutia pentru mai multi parametri, cum ar fi:

  • greutate
  • brat
  • bust
  • talie
  • burta
  • si alte valori

Cu ajutorul graficelor personale de evolutie, monitorizarea evolutiei si identificarea unor eventuale greseli in abordarea stilului de viata, in modul de a face sport si in modul de a slabi este mult mai usoara.

Calculatoare

Ca sa fie si mai complete functionalitatile Calculatorului Nutritional Slabute, am dezvoltat mai multe unelte aditionale, care sa va vina in ajutor. Acestea pot fi gasite in submeniul Calculator.

3. Calculator necesar calorii

Primul este calculator necesar calorii – estimeaza necesarul zilnic de calorii in functie de greutate, inaltime, varsta si nivelul de activitate fizica. O particularitate interesanta a acestui calculator este ca poate estima necesarul caloric zilnic si pentru femeile insarcinate sau care alapteaza.

4. Calculator ciclizare calorii

-  in functie de greutate, inaltime, varsta si nivelul de activitate fizica iti propune un plan de ciclizare calorii. Acest calculator este util pentru depasirea perioadelor de platou.

5. Calculator IMC

- calculeaza Indicele de Masa Corporala in functie de inaltime si greutate si te ajuta sa identifici daca esti o persoana subponderala, normala, supraponderala sau obeza.

6. Calculator greutate ideala

- in functie de inaltime si greutate estimeaza intervalul recomandat de kilograme si greutatea ideala. Este util pentru a stabili targeturi de mentinere, ingrasat sau slabit intr-un mod sanatos.

7. Calculator metabolism bazal

- estimeaza numarul de calorii necesare corpului tau, in stare de repaos total, pentru “a mentine in viata” organele vitale: inima, sistemul nervos, rinichii, ficatul, intestinul, organele sexuale, muschii si pielea.

8. Calculator grasime corporala

- estimeaza procentul de grasime din corpul tau. Aceasta valoare este importanta atat pentru sanatatea fiecaruia, cat si pentru sportivii de performanta.

9. Calculator suprafata corpului (BSA)

- calculeaza suprafata corpului in functie de inaltime si greutate. Aceasta valoare este folosita in diverse scopuri medicale.

10. Calculator raport talie/solduri

- calculeaza raportul dintre circumferinta taliei si circumferinta soldurilor atat pentru barbati cat si pentru femei. Daca se afla in limitele normale, acest coeficient este un indicator al sanatatii si al fertilitatii.

11. Calculator puls ideal pentru exercitii

- estimeaza numarul de batai al inimii pe minut la care trebuie sa ajungi in timpul activitatilor fizice pentru a avea randament maxim.

12. Calculator necesar zilnic de calciu

- in functie de varsta estimeaza necesarul zilnic recomandat de calciu. Este o valoare utila deoarece calciul este un mineral important pentru organismul uman.

13. Calculator necesar zilnic de fibre

- estimeaza necesarul zilnic de fibre in functie de greutate, inaltime, varsta si nivelul de activitate fizica. Un aport suficient de fibre asigura o functionare mai buna a organismului.

14. Calculator zilnic de nutrienti

- estimeaza cantitatea de proteine, grasimi, carbohidrati si sodiu, necesara pentru o alimentatie sanatosa si echilibrata.

15. Calculator greutate sarcina

- estimeaza numarul de kilograme in care trebuie sa te incadrezi la o anumita luna de sarcina.

16. Calculator sarcina

- in baza primei zile a ultimului ciclu menstrual estimeaza data conceptiei, data nasterii copilului, saptamana de sarcina si data primei batai de inima a copilului.

In articolele urmatoare o sa prezint fiecare functionalitate din Calculatorul Nutritional Slabute in mod detaliat, adica felul in care poate fi folosita si felul in care va poate ajuta.

Pana atunci nu uitati, stilul de viata sanatos ne priveste pe fiecare dintre noi. Va invit ca impreuna sa promovam si sa cream o lume mai buna!

Succes!

Ce este un Calculator Nutritional?

Varianta video – Calculator Nutritional Slabute (prezentare) – Partea I

Am primit mai multe intrebari despre Calculatorul Nutritional de pe Slabute si, drept urmare, m-am gandit sa scriu o serie de articole despre beneficiile si modul de utilizare a unui calculator nutritional, astfel incat, mai multi oameni preocupati de stilul de viata sanatos, sa beneficieze de avantajele unei astfel de unelte, pe care noi, pe Slabute, o oferim gratuit.

Stilul de viata contemporan impreuna cu alimentatia nesanatoasa au creat foarte multe probleme de sanatate. In contextul unui volum mare de informatii, de multe ori contradictorii si fara o baza stiintifica clara, calculele in baza unor formule devin necesare, astfel ai posibilitatea sa faci alegeri sanatoase mult mai corect si mai simplu. Suplimentar, pe Calculatorul Nutritional Slabute (CNS) v-am creat si diferite elemente grafice sugestive care sa va ajute in acest sens.

1x1.trans Ce este un Calculator Nutritional?

Prin urmare, ce este un Calculator Nutritional?

Un Calculator Nutritional este un program de monitorizare a alimentatiei si a activitatilor fizice zilnice, fiind destinat atat pentru cunoscatori cat si pentru persoanele care se afla inca la inceputul drumului spre un stil de viata sanatos, corect si echilibrat. Astfel, fie ca vrei sa traiesti sanatos, fie ca vrei sa iti rezolvi anumite probleme de sanatate (in cazul in care se impune respectarea unui regim special), fie ca vrei sa slabesti sau sa te ingrasi, cu ajutorul calculatorului nutritional este mult mai usor.

Un Calculator Nutritional va ofera informatii nutritionale detaliate despre alimente, cum ar fi: calorii, proteine, carbohidrati, grasimi, sodiu, colesterol, fibre, vitamine si minerale, va ofera informatii despre prezenta unor alergeni (gluten, lactoza), precum si informatii despre densitatea calorica a alimentelor. Toate aceste valori sunt necesare pentru alcatuirea si monitorizarea unui mod echilibrat de alimentatie.

Impreuna cu membrii din comunitatea Slabute am reusit sa cream cea mai completa baza de date, cu peste 21 000 alimente, pe care v-o punem la dispozitie.

Dupa cum stiti, stilul de viata de sanatos nu inseamna doar o alimentatie echilibrata, activitatile fizice sunt la fel de importante, mai ales ca problemele precum sedentarismul sunt actuale.

Calculatorul Nutritional Slabute (CNS), pe langa monitorizarea alimentatiei zilnice, va permite si jurnalizarea a peste 162 tipuri de activitati fizice.

In baza calculelor finale, Calculatorul Nutritional Slabute (CNS) va ofera sfaturi importante legate de alimentatie, cum ar fi: nivelul de proteine, carbohidrati, grasimi, sodiu, fibre si zaharuri, precum si estimarea daca veti slabi sau va veti ingrasa. In timp, nerespectarea unei alimentatii echilibrate din toate punctele de vedere, poate crea probleme grave de sanatate, cum ar fi: imunodeficienta, carentele alimentare, etc.

Calitatea vietii si reducerea costurilor pentru tratamente medicale si pastile sunt un aspect important. De aici, rezulta si un alt avantaj al unui calculator nutritional, cheltuieli mai mici ca urmare a eliminarii problemelor de sanatate generate de un stil de viata incorect.

In articolul urmator, o sa va fac o prezentare generala despre functionalitatile din Calculatorul Nutritional Slabute.