Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Cum sa fim slabute (interviu pentru Woman TV)

Interviu acordat de catre Marina (Slabuta) pentru Woman TV (Flavia Apostol), pe tema problemelor actuale in alimentatie, slabit si stil de viata.

INTERVIU “CUM SA FIM SLABUTE”

 

Schimbari datorate Petitiei pentru dreptul la o viata sanatoasa

Duminica…
O mica plimbare de seara, plus ceva cumparaturi…

Imi aduc brusc aminte ca lucrez la “paradoxul parizerului” si am nevoie de preturi exacte pentru a stabili media pentru kg-ul de piept de pui si kg-ul de parizer.

Ajunsa la magazin, constat ca la raionul “carne” multe s-au mai schimbat. Etichete noi, atractive (ca de obicei) si cu multe informatii care inainte de data de 14 martie 2012 (ziua in care am initiat Prima Petitie Nationala pentru dreptul la o viata sanatoasa) lipseau… fara hormoni, fara exces de antibiotice, fara OMG, etc.

Ma bucura schimbarile care se intampla de cateva luni incoace (multiplele controale din partea ANPC la chioscurile mai multor scoli unde s-au identificat incalcari (se vand produse nesanatoase elevilor), incalcari de etichetare necorespunzatoare a unor produse bio, acum carne “fara hormoni”, etc).

Totusi, eu cred ca adevarata schimbare se va produce atunci cand actiunile producatorilor vor avea ca rezultat eliminarea totala a substantelor nocive si nu doar actiuni de marketing, inlocuirea unor substante cu altele, etc (pentru ca asa da mai bine in acel moment).

Este chiar atat de greu de inteles?! Vrem carne curata!!! Fara ABSOLUT NIMIC in plus!

Limonada naturala, racoritoare si sanatoasa cu muuulta menta

1x1.trans Limonada naturala, racoritoare si sanatoasa cu muuulta mentaSaptamana trecuta m-am intalnit cu un fost coleg de liceu. Ca sa ne potolim setea si in acelasi timp sa stam mai “la umbra” am mers la primul local care ne-a iesit in cale.

De obicei, atunci cand sunt in oras, beau apa plata, ador apa, ii iubesc gustul (chiar daca foarte multi spun ca nu are nici un gust, pentru mine are) si prospetimea. De data aceasta mi-am zis sa comand o limonada naturala, chiar imi doream ceva cu un gust dulce-acrisor.

Hop si primul gat… m-am incretit si speriat… 1x1.trans Limonada naturala, racoritoare si sanatoasa cu muuulta menta Un gust puternic de menta mi-a invadat papilele gustative. Hop si al doilea gat… mmm, dar nu-i rau deloc… La al treilea, patrulea.. gat deja eram indragostita fara nici un dubiu, nu imi mai doream nimic decat inca un minut petrecut in compania noii mele iubiri culinare.

Divin. Aromat. Racoritor. Revigorant. Proaspat. Excitant.

***

Ingredientele de baza intr-o limonada naturala (caci in cea sintetica gasim numai ingrediente care ne “rup” limba, E330 (acid citric), guma guar, E414 (guma arabica), E950 (acesulfam-K), E951 (aspartam), E211 (benzoat de sodiu)) sunt lamaia si apa.

* E330, E950, E951 si E211 sunt ADITIVI ALIMENTARI PERICULOSI!!

Restul, cum ar fi: mierea/zaharul brut, menta, gheata sunt la latitudinea fiecaruia. Va invit sa faceti cunostinta cu fiecare ingredient in parte.

La finalul acestei prezentari veti intelege de ce este atat de benefica si sanatoasa limonada naturala.

Lamaie / Lime

De obicei, lamaia este folosita pentru a da o aroma si un gust mai deosebit altor mancaruri sau alimente, nu prea o poti manca ca pe o ciocolata (cu multa pofta).

Fitonutrienti cu efect antioxidant si antibiotic

Lamaia si lime-ul contin flavonoide care au proprietati anticancer si antioxidante. De asemenea, cele doua alimente sunt o sursa excelenta de vitamina C, unul dintre cele mai importante antioxidante din natura.

Pentru a avea o imunitate de fier, trebuie sa ne imprietenim cu alimentele care contin vitamina C. O imunitate puternica ne protejeaza de boli.

Cum alegem lamaile si cum le pastram?

Pentru un continut mai bun de antioxidanti, alegem lamai cat mai coapte. Un alt truc foarte bun este de a cauta lamai cu coaja cat mai subtire, cele cu coaja groasa sunt cu mai putin miez si mai putin suculente.

Lamaile se pastreaza la temperatura camerei, fara a fi expuse la razele solare.

Apa + Gheata

Acest aliment ne ofera cea mai mare cantitate si varietate de nutrienti la un numar atat de mic de calorii – 0 (zero).

Un pahar de apa are 0 kcal, 1 litru de apa are 0 kcal si chiar si un bidon de 5 l de apa are 0 kcal. Primul beneficiu al apei, care nu poate fi contestat, este motivul aparitiei vietii pe pamant. Putem trai mai multe zile fara mancare decat fara apa.

Apa ne ajuta sa eliminam toxinele din organism (sub forma de urina si transpiratie). In acelasi timp, apa joaca rolul de “solvent”. Majoritatea nutrientilor sunt solubili in apa.

Menta / Izma

1x1.trans Limonada naturala, racoritoare si sanatoasa cu muuulta menta

Stanga: Menta, Dreapta: Izma

Menta, menta piperita (izma de gradina), este inalta, are frunze cu o tenta purpurie.  Eu am avut menta de la Moinesti, crescuta fara chimicale. 1x1.trans Limonada naturala, racoritoare si sanatoasa cu muuulta menta

Izma, menta spicata (izma creata), creste pana la 60 cm inaltime, iar frunzele sunt usor intoarse.

Beneficiile pentru sanatate sunt multiple, incepand cu atenuarea simptomelor colonului iritabil, indigestia, dispepsia pana la proprietati anti-cancer, anti-microbiene, etc.

Menta este o sursa excelenta de mangan, vitamina C si vitamina A, precum si o concentratie buna de carotenoide (pigment natural care se gaseste in diverse plante, alge, organisme, etc), inclusiv beta-caroten.

La toate acestea se adauga continutul de fibre, fier, magneziu, calciu si vitamina B2.

Miere naturala

Mierea naturala este o alternativa delicioasa si sanatoasa zaharului alb, ultra-procesat.

Cercetarile indica faptul ca mierea naturala, datorita compozitiei sale unice, este un puternic agent antimicrobian si antioxidant.

***

Dupa ce am facut cunostinta cu ingredientele, urmeaza partea cea mai distractiva – crearea limonadei.

Cum se face limonada?

Foarte simplu.

Frunzele de menta/izma si lamaile se spala foarte bine.

Lamaile se taie in doua jumatati si se storc fie cu mana, fie cu storcatorul pentru citrice.

Intr-un pahar, cat mai incapator, doar vrem sa ne relaxam 100% 1x1.trans Limonada naturala, racoritoare si sanatoasa cu muuulta menta , punem apa si sucul de lamaie.

Un pumn de menta se zdrobeste cu ajutorul unui blender si se adauga in pahar.

Se adauga cuburile de gheata si frunzele de menta.

Iar la final se adauga mierea si se orneaza cu o felie de lamaie si frunze de menta.

Absolut toate cantitatile pentru ingredientele de mai sus sunt la alegerea fiecaruia, mie de exemplu imi place cat mai muuulta menta. 1x1.trans Limonada naturala, racoritoare si sanatoasa cu muuulta menta

***

Si la final, marea distractie surprinsa intr-o colectie de fotografii.

Vizionare placuta si cat mai multa pofta de limonada! 1x1.trans Limonada naturala, racoritoare si sanatoasa cu muuulta menta

1x1.trans Limonada naturala, racoritoare si sanatoasa cu muuulta menta

1x1.trans Limonada naturala, racoritoare si sanatoasa cu muuulta menta

1x1.trans Limonada naturala, racoritoare si sanatoasa cu muuulta menta

1x1.trans Limonada naturala, racoritoare si sanatoasa cu muuulta menta
1x1.trans Limonada naturala, racoritoare si sanatoasa cu muuulta menta

Sindromul ovarelor polichistice si Rezistenta la Insulina

Saptamana aceasta am publicat pe Portalul Slabute 2 articole despre Sindromul Ovarelor Polichistice si Rezistenta la Insulina:

Stiai ca Sindromul Ovarelor Polichistice afecteaza aproximativ 5-10% dintre femei?

Stiai ca multe dintre femeile care sufera de aceasta boala au probleme cu conceptia unui copil/fertilitatea?

Stiai ca Rezistenta la Insulina deseori face pierderea in greutate mult mai dificila?

Nu amana vizita la doctor daca ai urmatoarele simptome:

  • crestere in greutate, supraponderabilitate
  • slabire greoaie
  • cicluri menstruale neregulate
  • anxietate
  • acnee
  • depresii
  • pilozitate excesiva pe fata si corp, hirsutism
  • infertilitate

Un video de prezentare despre Sindromul Ovarelor Polichistice

 

Un video de prezentare  despre Rezistenta la Insulina

Cum facem fata caniculei? Sfaturi pentru o vara racoroasa

Cred ca puteti fi de acord ca vara aceasta este mult mai infocata decat vara trecuta, care ne-a racorit foarte des cu ploi si drept urmare cu temperaturi mai blande.

Exista cateva solutii simple, accesibile oricui, prin care putem minimaliza efectul caniculei asupra organismului. Asadar, ne pregatim inainte de a iesi din casa si de a ne confrunta cu caldura.

Haine din bumbac, in, canepa, matase

1x1.trans Cum facem fata caniculei? Sfaturi pentru o vara racoroasaNe indreptam atentia spre haine lejere, libere, comode, de culori deschise. Hainele stramte pot crea un disconfort ingrozitor.

Cele mai bune materiale pentru sezonul cald sunt cele naturale, cum ar fi: bumbacul, matasea, inul si canepa. Aceste materiale permit corpului sa respire mult mai mult decat hainele sintetice.

Hainele de culoarea deschisa sunt o optiune buna pentru canicula pentru ca o culoare deschisa reflecta lumina si caldura. Albul, bejul, culorile pastelate sunt de preferat.

Hainele mai libere permit atat circulatia aerului si pastrarea unei temperaturi mai mici a corpului, cat si prevenirea unor eventuale infectii ale pielii sau infectii fungice, care adora mediile umede.

Pentru persoanele supraponderale o solutie buna este folosirea pudrei de talc in zonele in care transpira cel mai mult, de exemplu: intre coapse, sub brat.

Protectie pentru cap

1x1.trans Cum facem fata caniculei? Sfaturi pentru o vara racoroasaAtunci cand este foarte cald afara, o palarie cu boruri largi va oferi umbra si va pastra capul rece.

Optam pentru palarii de soare din materiale naturale si de culori deschise.

Creme cu protectie solara

Daca aveti drumuri lungi de parcurs in aer liber, nu uitati de cremele cu protectie solara. Chiar si in cateva ore va puteti arde. O experienta neplacuta am trait-o acum 2 saptamani, cand am fost plecata in Sulina. Dupa 4 ore de calatorie cu vaporul aveam genunchii arsi si o linie inestetica care marca lungimea fustei.

Arsurile solare afecteaza capacitatea organismului de a-si regla temperatura si produce deshidratarea. Acestea provoaca, de asemenea, dureri si daune pielii.

Hidratare

Pe timp de vara, crestem consumul de lichide si avem grija sa fim mereu hidratati. Prin urmare, nu plecam de acasa fara sa ne luam o sticla de apa.

Evitam bauturile alcoolice, bauturile carbogazoase, indulcite cu zahar sau indulcitori artificiali (aspartam, acesulfam, zaharina, etc) (clic), energizantele(clic) si bauturile racoritoare necarbonate. Sunt calorii goale (clic), care in loc sa ne hidrateze, dauneaza sanatatii.