Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Cum facem fata caniculei? Sfaturi pentru o vara racoroasa

Viata sanatoasa

Cred ca puteti fi de acord ca vara aceasta este mult mai infocata decat vara trecuta, care ne-a racorit foarte des cu ploi si drept urmare cu temperaturi mai blande.

Exista cateva solutii simple, accesibile oricui, prin care putem minimaliza efectul caniculei asupra organismului. Asadar, ne pregatim inainte de a iesi din casa si de a ne confrunta cu caldura.

Haine din bumbac, in, canepa, matase

1x1.trans Cum facem fata caniculei? Sfaturi pentru o vara racoroasaNe indreptam atentia spre haine lejere, libere, comode, de culori deschise. Hainele stramte pot crea un disconfort ingrozitor.

Cele mai bune materiale pentru sezonul cald sunt cele naturale, cum ar fi: bumbacul, matasea, inul si canepa. Aceste materiale permit corpului sa respire mult mai mult decat hainele sintetice.

Hainele de culoarea deschisa sunt o optiune buna pentru canicula pentru ca o culoare deschisa reflecta lumina si caldura. Albul, bejul, culorile pastelate sunt de preferat.

Hainele mai libere permit atat circulatia aerului si pastrarea unei temperaturi mai mici a corpului, cat si prevenirea unor eventuale infectii ale pielii sau infectii fungice, care adora mediile umede.

Pentru persoanele supraponderale o solutie buna este folosirea pudrei de talc in zonele in care transpira cel mai mult, de exemplu: intre coapse, sub brat.

Protectie pentru cap

1x1.trans Cum facem fata caniculei? Sfaturi pentru o vara racoroasaAtunci cand este foarte cald afara, o palarie cu boruri largi va oferi umbra si va pastra capul rece.

Optam pentru palarii de soare din materiale naturale si de culori deschise.

Creme cu protectie solara

Daca aveti drumuri lungi de parcurs in aer liber, nu uitati de cremele cu protectie solara. Chiar si in cateva ore va puteti arde. O experienta neplacuta am trait-o acum 2 saptamani, cand am fost plecata in Sulina. Dupa 4 ore de calatorie cu vaporul aveam genunchii arsi si o linie inestetica care marca lungimea fustei.

Arsurile solare afecteaza capacitatea organismului de a-si regla temperatura si produce deshidratarea. Acestea provoaca, de asemenea, dureri si daune pielii.

Hidratare

Pe timp de vara, crestem consumul de lichide si avem grija sa fim mereu hidratati. Prin urmare, nu plecam de acasa fara sa ne luam o sticla de apa.

Evitam bauturile alcoolice, bauturile carbogazoase, indulcite cu zahar sau indulcitori artificiali (aspartam, acesulfam, zaharina, etc) (clic), energizantele(clic) si bauturile racoritoare necarbonate. Sunt calorii goale (clic), care in loc sa ne hidrateze, dauneaza sanatatii.

Mai citiţi...

Ai o întrebare/comentariu?