Ingrediente pentru 6 portii:
- carne de curcan, pui (pana in 16 saptamani), piept, carne macra, cruda – 945 gr
- caise, uscate, sulfurate, negatite – 78 gr
- stafide – 30 gr
- miere de salcam – 65 gr (1 lingura)
- mustar, boabe, seminte – 30 gr (2 linguri)
- nuci – 22 gr
- sare de/pentru masa – 1 gr
- suc natural de lamaie – 30 ml
- piper negru – 0.3 gr
Mod de preparare:
- Fileurile de curcan se taie fasii late, se bat putin cu ciocanul de bucatarie.
- Se sareaza, pipereaza dupa gust, se stropesc cu suc de lamaie.
- Carnea se face rulouri si se lasa la marinat 2 ore la frigider.
- Dupa, carnea de curcan se scoate din frigider; pe fileuri se aseaza amestec de stafide/caise/nuca macinata.
- Iar se fac rulouri care se “fixeaza” cu scobitori si se aseaza pe o tava tapetata cu folie/hartie de copt.
- Rulourile se stropesc cu suc de lamaie si se ung cu miere calduta.
- Deasupra se presara boabe de mustar.
- Tava se da la cuptor pentru 35 minute.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 865 gr de rulada, o portie are ~145 gr.