Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Mi-am pregatit meniul pentru masa Pasti

Alimentatie, Blog, Portal, Retete

Cu pasi rapizi se apropie Sfintele Pasti. Anul acesta, parca, timpul s-a scurs mai repede ca in alti ani si, fara sa imi dau seama, m-am “trezit” saptamana tecuta si am realizat ca suntem in luna aprilie si mai este inca foarte putin pana cand ne vom intalni cu cei dragi noua, in jurul mesei, pentru a sarbatori impreuna Pastele.

Cu aceasta ocazie, pe Portal am publicat o serie de retete speciale si propuneri de meniuri pentru masa de Pasti:

Meniurile sunt structurate pe categorii: felul I, felul II, aperitive, salate si deserturi. Toate propunerile respecta regulile unei alimentatii sanatoase si echilibrate si sunt adresate atat catre cei care prefera carnea ca ingredient principal, cat si catre cei care prefera pestele.

De pe masa de Pasti nu vor lipsi traditionalele oua vopsite, pe care va recomand sa le vopsiti in mod natural, fara a folosi colorantii din comert.

Anul trecut am avut o experienta foarte placuta si reusita, zic eu, legata de vopsirea oualelor in mod natural. Am folosit coji de ceapa, cu care am reusit sa obtin o culoare foarte frumoasa si stralucitoare. Iata un articol detaliat pe aceasta tema: Oua vopsite natural

Pe langa ouale vopsite natural, voi pregati pasca fara aluat, drob cu caise si nuci, friptura de curcan cu seminte de pin, mai multe tipuri de salate si aperitive. Toate aceste retete le puteti gasi in Varianta CARNE, una dintre propunerile pentru masa de Pasti.

1x1.trans Mi am pregatit meniul pentru masa Pasti

Oua vopsite natural

Alimentatie, Retete, Retete "Slabuta"

Exista mai multe metode de a obtine culori naturale pentru ouale de Pasti, fara a folosi “colorantii-vopsea” (e-uri) din comert (E102 – galben, E133 – albastru, E122 – rosu sau E110 – portocaliu). Eu am folosit anul trecut o metoda foarte usoara, dar naturala si sanatoasa – vopsirea oualelor cu ajutorul cojilor de ceapa. Aceasta experienta o voi repeta si anul acesta.

Coji de ceapa (rosu-maroniu, galben)

Cojile de ceapa sunt o varianta usoara si naturala de vopsire. Ouale vopsite cu coji de ceapa au o paleta de culori de la galben la rosu-maroniu. Culoarea oualelor depinde de culoarea apei in care au fiert cojile (ceapa galbena, ceapa rosie). Daca vrei sa obtii o culoare mai intensa, trebuie sa folosesti o cantitate mai mare de coji si un timp de fierbere mai mare.

Cum se procedeaza?

Ouale se spala bine. Se pun cojile de ceapa in apa si se fierb, timpul depinde de intensitatea culorii pe care vrei sa o obtii (se poate ajunge si la 30 de minute).

Se pun ouale in apa in care au fiert cojile si se fierb inca 10 minute, dupa care se scot cu o lingura si se pun pe un servet de bucatarie.

Pentru ca ouale sa nu crape in timpul fierberii, acestea trebuie tinute aproximativ o ora la cald sau la temperatura camerei; de asemenea, in timpul fierberii se poate adauga o lingura de sare.

Pentru a da oualelor mai multa stralucire, dupa ce au fiert se sterg cu un servet inmuiat in ulei.

Inainte de a le vopsi, oualele trebuie spalate cu apa cu sapun sau spirt, in acest fel vopseaua se va prinde uniform.

Iata rezultatul obtinut:

1x1.trans Oua vopsite natural

Drob “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Mare pofta de drob m-a coplesit in aceasta zi… 1x1.trans Drob Slabuta Si cel mai ciudat lucru este ca nu vreau drob traditional (cu miel), ma tenteaza doar ideea drobului, care are oul fiert la mijloc, iar cand tai feliute din el, se vede si o sectiune din ou. 1x1.trans Drob Slabuta

De aceea, nu este important ce contine acest drob, dar este musai sa aiba oul fiert la mijloc. 1x1.trans Drob Slabuta Asa ca am inventat o reteta cu ce aveam prin casa, in principal legume. 1x1.trans Drob Slabuta

Ingrediente pentru 8-10 portii:

Mod de preparare:

  1. Dovleceii se spala, se curata de coaja, se dau pe razatoare si se pun intr-o cratita la foc mediu. Se amesteca si se tin pe foc pana se inmoaie. Apoi se pun intr-o sita la scurs apa.
  2. Separat, intr-un vas mai mare, se amesteca branza de vaci cu sare, patrunjel, sunca de vita, taiata cubulete, 2 oua, ceapa taiata marunt.
  3. Dupa ce dovleceii s-au racit si s-au scurs bine de apa, se adauga la compozitia de mai sus. Se amesteca bine.
  4. Se fierb 3 oua, sa fie tari.
  5. O forma se tapeteaza cu hartie de copt.
  6. Se aranjeaza un strat din compozitia de mai sus.
  7. Se pun cele 3 oua fierte, uniform distribuite pe suprafata viitorului “drob”.
  8. Deasupra se pune restul compozitiei, ca sa acopere ouale.
  9. Se presara deasupra cascavalul razuit si se da la cuptor cam 2 ore, la foc mediu primele 30 minute si dupa la foc mic.
  10. Dupa ce este gata, se scoate din cuptor, se acopera si se lasa la racit.
  11. Abia dupa ce s-a racit, se rastoarna.

Pofta buna!

O portie de drob are  intre 150 – 185 gr.

Informatii nutritionale Drob “Slabuta”

Pasca dietetica fara aluat

Calorii, Gustari, Mic dejun

Pasca dietetica fara aluat (pentru 8 portii)

Ingrediente:

  • Branza grasa de vaca – 750 gr
  • Zahar cu vanilie Bourbon – 24 gr (3 pliculete)
  • Fructoza, inlocuitor de zahar – 120 gr (10 linguri)
  • Pudra/praf de budinca cu aroma de vanilie – 40 gr
  • Smantana 15 % grasime – 200 gr
  • Stafide – 100 gr
  • Oua proaspete – 5 bucati
  • Praf de copt, scazut in sodiu – 5 gr (1 lingurita)
  • Faina alba de grau – 55 gr (5 linguri)
  • Zeama de lamaie
  • Coaja de lamaie

Mod de preparare:

  1. Intr-un vas am batut spuma ouale.
  2. Am adaugat zaharul vanilat, praful de copt stins cu zeama de lamaie si iar am amestecat bine.
  3. Am adaugat smantana, fructoza, praful de budinca si iar am mixat bine.
  4. La sfarsit am pus faina, stafidele, coaja de lamaie taiata bucatele si branza de vaci. Pentru ultima oara se amesteca.
  5. Toata compozitia am turnat-o intr-o forma tapetata cu hartie de copt.
  6. Si am dat-o la cuptor, la foc mic, cam 1 h 30 minute. Trebuie sa fie rumena.
  7. Apoi, am lasat-o la racit si abia dupa aceea se taie felii.

Pofta buna si un Paste fericit!

Informatii nutritionale per 100 gr de pasca dietetica: Pasca dietetica “Slabuta”

1x1.trans Pasca dietetica fara aluat

1x1.trans Pasca dietetica fara aluat

Pentru masa de Pasti

Retete

Pe langa retetele pe care le voi posta maine, va recomand niste preparate traditionale delicioase si dietetice de Pasti, care cu siguranta va vor surprinde cu gustul si aroma deosebita. 1x1.trans Pentru masa de Pasti

Va doresc Paste Fericit si lumina in suflete!

1x1.trans Pentru masa de Pasti