Ingrediente:
- varza murata, 565g
- carne de porc, proaspata, rasol (picior) anterior, pulpa, carne slaba (degresata), cruda, 690g
- pulpa de rosii taiate cubulete, 580g
- ceapa, 180g
- apa plata, 500ml
Mod de preparare:
- Varza murata trebuie sa fie facuta fara zahar.
- Ca sa mai scapam de sare, foile de varza se pun in apa, la inmuiat, pentru 20 minute.
- Apoi se scurg bine.
- Carne de porc se taie felii subtiri.
- Feliile de carne se pun in fiecare frunza si se impaturesc exact ca la sarmalele traditionale.
- Se ia un vas de yena, se pun putine rosii pe fund.
- Se aseaza sarmalele, cand este fundul acoperit, se taie ceapa inele si se pune deasupra, se aseaza al doilea strat de sarmale.
- Deasupra, iar, se pune ceapa inele, si restul de rosii cubulete.
- Se toarna apa.
- Se da la cuptor la foc mic pentru 1.30 h.
Pofta buna!