Rosii, castraveti, salata verde, ceapa, usturoi, piersici, caise, nectarine, ardei gras, pepene galben, pepene verde, afine de padure… si inca multe alte fructe si legume se pot gasi in piata. Au gust, au parfum, au culoare si costa putin.
Ingrediente pentru 6 portii:
- carne de curcan, pui (pana in 16 saptamani), piept, carne macra, cruda – 945 gr
- caise, uscate, sulfurate, negatite – 78 gr
- stafide – 30 gr
- miere de salcam – 65 gr (1 lingura)
- mustar, boabe, seminte – 30 gr (2 linguri)
- nuci – 22 gr
- sare de/pentru masa – 1 gr
- suc natural de lamaie – 30 ml
- piper negru – 0.3 gr
Mod de preparare:
- Fileurile de curcan se taie fasii late, se bat putin cu ciocanul de bucatarie.
- Se sareaza, pipereaza dupa gust, se stropesc cu suc de lamaie.
- Carnea se face rulouri si se lasa la marinat 2 ore la frigider.
- Dupa, carnea de curcan se scoate din frigider; pe fileuri se aseaza amestec de stafide/caise/nuca macinata.
- Iar se fac rulouri care se “fixeaza” cu scobitori si se aseaza pe o tava tapetata cu folie/hartie de copt.
- Rulourile se stropesc cu suc de lamaie si se ung cu miere calduta.
- Deasupra se presara boabe de mustar.
- Tava se da la cuptor pentru 35 minute.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 865 gr de rulada, o portie are ~145 gr.