Briose dietetice cu ovaz si mere “Slabuta”
29 Mai, 2010Ingrediente pentru 8 portii:
- mar golden – 350 gr
- lapte de consum semidegresat, 1.5% grasime – 100 ml
- fulgi de ovaz – 100 gr
- tarate de grau – 100 gr
- oua proaspete – 3 bucati
- praf de copt, scazut in sodiu – 10 gr
- esenta de vanilie, imitatie, fara alcool – 13 gr
- scortisoara – 4 gr
- zahar brut 100% natural – 60 gr
Mod de preparare:
- Fulgii de ovaz se macina.
- Se amesteca cu tarate, zahar brut, ouale batute spuma, esenta de vanilie, praf de copt, lapte, scortisoara si merele date pe razatoare.
- Se iau formele de briose si se pune in fiecare forma cate o lingura din compozitia obtinuta.
- Se dau la cuptor preincalzit pentru 45-60 minute, la foc mediu.
Pofta buna!
Au iesit 16 briose a cate 45 gr fiecare. O portie inseamna 2 briose.