Duminica…
O mica plimbare de seara, plus ceva cumparaturi…
Imi aduc brusc aminte ca lucrez la “paradoxul parizerului” si am nevoie de preturi exacte pentru a stabili media pentru kg-ul de piept de pui si kg-ul de parizer.
Ajunsa la magazin, constat ca la raionul “carne” multe s-au mai schimbat. Etichete noi, atractive (ca de obicei) si cu multe informatii care inainte de data de 14 martie 2012 (ziua in care am initiat Prima Petitie Nationala pentru dreptul la o viata sanatoasa) lipseau… fara hormoni, fara exces de antibiotice, fara OMG, etc.
Ma bucura schimbarile care se intampla de cateva luni incoace (multiplele controale din partea ANPC la chioscurile mai multor scoli unde s-au identificat incalcari (se vand produse nesanatoase elevilor), incalcari de etichetare necorespunzatoare a unor produse bio, acum carne “fara hormoni”, etc).
Totusi, eu cred ca adevarata schimbare se va produce atunci cand actiunile producatorilor vor avea ca rezultat eliminarea totala a substantelor nocive si nu doar actiuni de marketing, inlocuirea unor substante cu altele, etc (pentru ca asa da mai bine in acel moment).
Este chiar atat de greu de inteles?! Vrem carne curata!!! Fara ABSOLUT NIMIC in plus!