Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Supa de pui cu ou “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 10 portii:

Mod de preparare:

  1. Intr-un castron mai maricel se pun la fiert 2500 ml apa.
  2. Cand apa da in clocot se adauga pieptul de pui fiert, ardei gras verde si ardei gras rosu, toate taiate cubulete.
  3. Tot atunci se adauga ciupercile taiate felii, se sareaza dupa gust.
  4. Se lasa sa fiarba la foc mic cam 35 minute.
  5. Inainte de final se da focul mai mare si se adauga in clocot ouale batute.
  6. Se amesteca bine, se presara patrunjel tocat si se stinge focul, se lasa castronul acoperit.

Pofta buna!

Rezulta 2240 gr de supa, o portie are ~ 225 gr.

Informatii nutritionale Supa de pui cu ou “Slabuta”

1x1.trans Supa de pui cu ou Slabuta

Mancare de linte rosie cu ardei rosu gras “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Intr-o tigaie se pun 2 linguri supa de ulei de masline si ceapa taiata inele.
  2. Cand ceapa devine rumena, se adauga ardeii grasi congelati si patrunjelul.
  3. Dupa 10 minute se adauga lintea fiarta si se amesteca.
  4. Se mai tine, pe foc mediu, cam 15 minute.

Pofta buna!

Au rezultat 700 gr de mancarica de linte. O portie inseamna ~ 175 gr.

Informatii nutritionale Mancare de linte rosie cu ardei rosu gras “Slabuta”

1x1.trans Mancare de linte rosie cu ardei rosu gras Slabuta

Ardei umpluti cu urda

Cina, Gustari, Mic dejun, Pranz

Ingrediente pentru 5 portii:

Mod de preparare:

  1. Ardeii se taie de capac si se curata de seminte.
  2. Se spala bine.
  3. Intr-un vas se amesteca bine urda, mararul si sarea.
  4. Se umplu ardeii cu pasta obtinuta si se pun la frigider cam 2 ore.
  5. Se pot manca si imediat.

Pofta buna!

Un ardei umplut are 108 gr.

Informatii nutritionale Ardei umpluti cu urda

Ardei grasi umpluti cu branza de vaci

Cina, Gustari, Mic dejun, Pranz

M-au innebunit slabutele cu ardeii umpluti cu branza de vaci. 1x1.trans Ardei grasi umpluti cu branza de vaci

Am “suferit” in tacere, dar acum cu ardeii adusi de la tara am facut si eu ardei umpluti, ca sa nu raman cu pofta in cui. 1x1.trans Ardei grasi umpluti cu branza de vaci

Ingrediente pentru 5 portii:

Mod de preparare:

  1. Ardeii se taie de capac si se curata de seminte.
  2. Se spala bine.
  3. Intr-un vas se amesteca bine branza de vaci, mararul si sarea.
  4. Se umplu ardeii cu pasta obtinuta si se pun la frigider cam 2 ore.
  5. Se pot manca si imediat.

Pofta buna!

Un ardei umplut are 170 gr.

Informatii nutritionale Ardei umpluti cu branza

1x1.trans Ardei grasi umpluti cu branza de vaci

Ardei umpluti, fara orez

Cina, Pranz

Am asteptat vara ca sa pot face niste ardei umpluti, dar cu ardei “adevarati”, de la tara. Ardei, a caror miros si gust nu ai cum sa il confunzi cu ardeii din mijlocul iernii din marile magazine.

In general, vara incerc sa mananc cat mai multe legume, e pacat sa nu profiti de acest sezon. 1x1.trans Ardei umpluti, fara orez

Iata ca a venit si randul lor, pana acum erau ciupercile umplute, acum vor fi ardeii umpluti. 1x1.trans Ardei umpluti, fara orez

Ii multumesc slabutei Ioana slaba care m-a fermecat cu aceasta reteta, pe care v-o recomand si voua cu multa caldura. 1x1.trans Ardei umpluti, fara orez

Ingrediente pentru 4 portii:

Pentru umplutura:

  • 8 ardei grasi, bio
  • carne porc slaba, bio – 600 gr
  • sare, piper – dupa gust
  • 10 oua de prepelita, bio
  • patrunjel – 30 gr
  • marar – 30 gr
  • ceapa verde – 57 gr
  • ciuperci – 140 gr

Pentru sos de rosii:

  • 2 ardei
  • rosii – 590 gr
  • sare, piper
  • ceapa
  • ulei de masline extravirgin – 1 lingura

Mod de preparare:

  1. Toata carnea se toaca si se amesteca cu o ceapa, ciuperci, oua, verdeata, sare si piper.
  2. Se umplu cei 8 ardei cu aceasta “pasta” (mi-a ajuns compozitia la fix) si se pun intr-un vas de yena.
  3. Se toaca capacelele de ardei si se mai pun 2 ardei tocati, care se calesc, impreuna cu o ceapa, intr-o lingura de ulei de masline extravirgin. De asemenea, se adauga rosii date prin masina de tocat (sau pe razatoare). Se amesteca incet pana se obtine un sos.
  4. Sosul se toarna peste ardei si se da la cuptor preincalzit, pentru 45 de minute.
  5. Se serveste cu smantana sau iaurt .

Pofta buna!

O portie are 2 ardei, iar un ardei umplut cantareste 200 gr.

Informatii nutritionale Ardei umpluti

1x1.trans Ardei umpluti, fara orez
1x1.trans Ardei umpluti, fara orez