Aceasta lasagne poate fi considerata, cu succes, o placinta cu dovleac deosebit de delicioasa.
Ingrediente pentru 8 portii:
- foi de lasagne din grau dur – 240 gr (12 foi)
- lapte degresat – 50 ml
- dovleac crud – 703 gr
- pere – 420 gr
- mere Golden – 140 gr
- scortisoara – 2 gr
- fructoza – 50 gr
Mod de preparare umplutura:
- Cantitatea de dovleac trecuta la reteta este pentru dovleac deja curatat si gata sa fie dat pe razatoare. Cantitatea poate fi dublata.
- Dovleacul se da pe razatoare si se pune intr-un ceaun la foc mic, se amesteca, se tine pana se inmoaie dovleacul.
- Apoi, dovleacul se amesteca cu para si marul date pe razatoare.
- Se adauga scortisoara si fructoza. Se amesteca bine.
Mod de preparare lasagne:
- Se pune laptele la fiert, cand este aproape sa dea in clocot se stinge.
- Laptele se tine intr-un vas in care lejer va incapea o foaie de lasagne.
- Se pregateste o forma care se tapeteaza cu hartie de copt.
- Pe fund se pune putin lapte si putin amestec de fructe.
- Se inmoaie in lapte 2 foi de lasagne si se pun pe fund.
- Se aseaza peste umplutura de fructe.
- Iar se inmoaie in lapte fierbinte 2 foi de lasagne si se pun deasupra, apoi umplutura de fructe.
- Se repeta procedura pana se termina foile de lasagne, mai exact va ies 6 straturi, pe strat sunt cate 2 foi.
- Pe ultimele foi de lasagne, se pune umplutura de fructe si se mai presara scortisoara.
- Se da la cuptor la foc mediu 10-15 minute, apoi la foc mic cam 20-25 minute.
Pofta buna!
Rezulta 1150 gr de lasagne cu dovleac, o portie are ~ 190 gr.