Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Supa crema de dovleac

Cina, Pranz

Supa crema de dovleac este o minune atat pentru cei care isi doresc cu ardoare un desert, cat si pentru cei care vor o masa de pranz satioasa, deosebita, cu un gust si cu o aroma fina.

Pentru mine a fost un 2 in 1.

Zilele de luni sunt foarte aglomerate, solicitante si enervante… 1x1.trans Supa crema de dovleac Motivul de baza pentru care m-am apucat sa fac aceasta reteta era faptul ca nu dura mult si nu o sa mint, era si un soi de curiozitate, pentru prima oara as fi mancat supa de dovleac. In mintea mea, dovleacul se asocia cu placinte, tarte, deserturi, dovleac copt cu nuci si miere… dar in nici un caz cu supa.

Multumesc mamei ca nu a uitat sa puna, in pachetul cu bunatati eco, dovleacul pe care matusa mea l-a crescut cu multa dragoste, atentie si special pentru mine (cum zice ea). Acum sunt in dubiu daca aceasta supa a fost rezultatul talentului culinar sau dovleacul magic a facut toata treaba, pentru ca ceea ce mi-a fost dat sa mananc luni, la pranz, a fost pur si simplu fara termeni de comparatie. 1x1.trans Supa crema de dovleac

Poftiti la masa!

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Dovleacul se portioneaza, eu l-am taiat in cuburi medii.
  2. Se pune intr-o cratita cu apa pe foc. Se fierbe la foc mic pana cand dovleacul este moale/gata, ~15 minute (depinde de cantitate, in cazul in care vreti sa dublati portiile).
  3. Dupa ce este gata, se ia de pe foc si se lasa putin la racit.
  4. Se mixeaza cu ajutorul unui blender pana la obtinerea unei mase omogene.
  5. Se adauga sare, boia de ardei dulce si frisca (la temperatura camerei, nu direct din frigider).
  6. Se mixeaza inca o data.
  7. Cratita se pune pe foc pentru incalzire (nu se aduce la punctul de fierbere!)
  8. Supa se pune in farfurii, iar deasupra se presara cascaval razuit.
  9. Se pot presara marar, patrunjel sau ceapa verde, tocate marunt.

Informatii nutritionale Supa crema de dovleac

    1x1.trans Supa crema de dovleac

    SUNT RESPONSABIL – placere vs creatie

    SUNT RESPONSABIL

    In 2008 imi sustineam diploma la Universitatea de Arte. Inca de atunci, porneste preocuparea mea pentru “social”.  Tematica aleasa este si acum, dupa aproape 4 ani, actuala.

    Tot in 2008, la cateva luni dupa sustinerea diplomei, m-am implicat in crearea primei comunitatii care sta la baza promovarii stilului de viata sanatos din Romania, pe care cu totii o cunoasteti sub numele Slabute si, de atunci, in fiecare zi, din responsabilitate fata de crezul meu si din responsabilitate fata de toti acei oameni care au incredere in mine, merg mai departe si continui sa imi aduc aportul in promovarea unor principii de viata sanatoase, in promovarea unei societati mai responsabile si mai bune.

    Atunci cand eram in plin proces de creare a lucrarilor pentru proiectul de diploma simteam ca mi-am luat pe umerii mei ceva care ma depasea, atat ca intelegere, cat si ca realizare artistica. Dupa mai mult de 8 luni de munca, “manifestul meu plastic” si-a gasit locul pe peretele galeriei. Pe cat de bun a fost rezultatul final (multumesc D-nului Ion Anghel pentru “nota”), pe atat de chinuitor a fost procesul de creatie, atat psihic, cat si fizic. Atunci, am aflat ca “a crea ceva cu adevarat mare cere sacrificii la fel de mari”.

    Acelasi “chin” il resimt de 3 ani incoace… Pentru crearea Slabute si dezvoltarea continua a fost si este nevoie de un efort considerabil (sacrificii personale, timp, sanatate, bani si aceasta lista poate continua). Cativa oameni au reusit sa propage cu succes ideea unui stil de viata sanatos catre sute de mii de oameni, cativa oameni zilnic sparg tiparele si demonstreaza ca sunt responsabili, demonstreaza ca sunt cu mult peste toate declaratiile unor falsi care doar pretind ca fac ceva… acum sa ne imaginam ca ar fi mult mai multi oameni responsabili.

    Probabil o sa fiu intrebata “de ce este un chin, nu faci ceea ce iti place?!” Ideile sunt frumoase in stadiu de concept, insa implementarea/punerea lor in practica este mult mai complicata. Imi place ceea ce fac, dar sa realizez toate acestea, cu rezultate reale pe care le cunoasteti, este nevoie de un efort asa de mare, incat, cu usurinta, poate fi numit “chin”. Articolul acesta (link direct), pe langa indemnul la contributia fiecaruia, prezinta si o detaliere a efortului mare depus de un numar mic de oameni in ultimii 3 ani.

    Pictura este placerea suprema pentru sufletul meu, procesul de creatie este un chin, pentru ca mereu imi cere sa depasesc noi si noi bariere, imi ridica noi si noi probleme, eu sunt singurul om care le poate depasi, nimeni nu poate picta in locul meu. In cazul Slabute situatia este putin diferita, comunicarea cu oamenii din comunitate, timpul petrecut pentru studiu sunt o placere pentru mine, procesul de “constructie” a ceea ce este in prezent Slabute este un “chin”. Este un “chin” pentru ca nu mai depinde totul de un singur om,  este un “chin” pentru ca dimensiunea unui asemenea “manifest” depaseste cu mult panza unui tablou, tablou care, de data aceasta, pentru a fi finalizat trebuie sa fie pictat de mai multi oameni.

    Sanatatea trebuie sa fie o preocupare a fiecaruia.

    Va invit pe toti sa deveniti responsabili si constienti de necesitatea implicarii. Numai impreuna putem crea o Romanie sanatoasa si civilizata. Va invit sa participati la procesul de creatie.

    Slabute® in vizita la Montignac

    Album Foto, Intalniri Slabute

    Sambata, 18 februarie 2012, impreuna cu membrii importanti din comunitate (din Bucuresti) care au contribuit activ la promovarea stilului de viata sanatos din Romania, am fost in vizita la Montignac.

    Melania si Mihai Amuza (proprietarii Bistro Montignac), care l-au “adus” pe Montignac in Bucuresti, au facut un gest frumos si au gazduit prima intalnire oficiala a celor care stau la baza miscarii pentru stilul de viata sanatos din Romania.

    Promovarea activa a unui nou stil de viata, pe care am facut-o pe Slabute® in ultimii 3 ani, a avut un impact major asupra mai multor domenii. Alaturi de oamenii care au devenit preocupati si au adoptat un stil de viata sanatos au aparut si companii care activeaza in acest domeniu.

    Aparitia restaurantului Montignac este un eveniment curajos care, cu siguranta, va avea un aport pozitiv in promovarea alimentatiei sanatoase si de calitate. Din punct de vedere a misiunii Slabute®, acest lucru inseamna inca o sansa in plus acordata alimentatiei sanatoase din Romania si inca un aliat de incredere in promovarea stilului de viata sanatos.

    Mai jos, am adaugat o galerie cu poze de la intalnirea noastra. In ceea ce priveste atmosfera si mancarurile servite, cred ca, cuvintele sunt de prisos si fotografiile vorbesc de la sine 1x1.trans Slabute® in vizita la Montignac .

    Paine de casa, faina macerata

    Mic dejun, Retete "Slabuta"

    In ultimele zile, pe slabute.ro am publicat mai multe articole informative despre importanta pre-prepararii (macerare, fermentare, incoltire) in cazul cerealelor (art. 1 si art. 2).

    Macerarea are ca rol neutralizarea acidului fitic, continut in majoritatea cerealelor, neutralizarea enzimelor inhibitoare si descompunerea glutenului si a altor proteine din cereale in compusi mai simpli, usor de digerat/asimilat. Acidul fitic blocheaza absorbtia unor minerale de maxima importanta in organism, cum sunt: calciul, magneziul, fierul, etc.

    Iata un exemplu de paine de casa sanatoasa, facuta din faina macerata peste 7 ore, care nu baloneaza, nu te face sa te simti greoi, are un gust deosebit si o textura fina. Ingredientul de baza (faina) poate fi schimbat cu un alt tip de faina sau cu un mix de mai multe tipuri de cereale. Sa nu uitam, pentru ovaz, macerarea se va prelungi pana la 24 de ore.

    Ingrediente pentru o paine de casa, de ~1150 gr:

    Macerare:

    Intr-un vas se pun:

    • faina integrala (410 gr)
    • zaharul
    • laptele batut
    • apa calda (incalzita, ~50C)
    • uleiul de masline

    Se mixeaza bine cu ajutorul unui mixer/blender sau in masina de facut paine. Masa obtinuta are consistenta unui smantani mai groase.

    Deasupra amestecului obtinut se presara restul de faina, iar in mijloc se face o adanicitura in care se pune drojdia proaspata maruntita. Atentie! drojdia nu trebuie sa intre in contact cu masa umeda.

    Aluatul se lasa, acoperit cu un prosop curat, intr-un loc cald. Dupa ~2-3 ore, toata compozitia se mixeaza/framanta din nou. Se lasa din nou acoperit pentru inca 5 ore.

    Mod de preparare paine:

    Apoi, se adauga sarea si se framanta din nou painea. Se mai lasa pentru inca 30 minute.

    Forma de paine se unge cu putin ulei ca sa nu se lipeasca/arda painea. Painea formata se aseaza in forma. Se fac cateva incizii (cu un cutit) pe suprafata painii, exact ca dungele de pe o franzela obisnuita. Optional: deasupra am presarat putin marar uscat. Se pot pune seminte de in, seminte de floarea soarelui/dovleac, susan, etc.

    Se preincalzeste cuptorul la 275-300C, iar forma se pune pe langa cuptor pentru ca painea sa mai creasca putin.

    Cand cuptorul a ajuns la temperatura dorita, painea se pune la cuptor.

    Atunci cand coaja a devenit rumena, se da focul mic si se lasa pana ce painea este gata. Se verifica din cand in cand, cu ajutorul unei scobitori, daca miezul este gata.

    Pofta buna si multa sanatate!

    De ce a fost nevoie de Slabute®?

    Blog, Legislatie, Online, Slabute.ro

    Conceptul Slabute® s-a nascut odata cu mine, odata cu primele lacrimi cand ma priveam in oglinda si imi vedeam soldurile late si burtica pufoasa, s-a nascut odata cu prima mea dieta de slabit, odata cu primele mele greseli, odata cu primele mele necunoasteri, odata cu primul “imbold nebunesc” de a impartasi si celorlalte femei ca si mine o realitate in care traim. La numai 3 ani de la lansarea jurnalului personal, care parea o joaca, acum, acest concept traieste in inimile a catorva sute de mii de oameni.

    La 15 ani eram doar o copila, care tocmai pasea intr-o noua viata, departe de casa parinteasca, departe de prietenii din copilarie, departe de tot ce imi era cunoscut… eram singura intr-un oras mare, in care nu mai erau parintii sa ma indrume spre decizii corecte si in care, adolescenta fiind, singura trebuia sa invat ce inseamna viata si singura trebuia sa imi dau seama ce-i bine si ce-i rau.

    Perioada de “pana la slabute”, cel putin pentru mine, a fost o perioada a “incercarilor nereusite”. Din cauza naivitatii mele de atunci, am tot incercat mai multe solutii de slabit “miraculoase”.

    La inceput am pornit prin evitarea alimentelor care ingrasa, apoi imi limitam cantitatea de mancare doar sa mai scad 1 kg, in timp am ajuns sa traiesc “in armonie cu aerul”… obsesia slabitului, standardele exagerate de frumusete promovate de reviste si televizor, colegele de liceu, toate exercitau o “presiune invizibila”, care ma impingea in bratele ispitelor.

    Asa am ajuns sa ma inregistrez pe tot felul de site-uri si forumuri de slabit (care sustineau infometarea), in care mi-am gasit prietene de suferinta si cu care imi petreceam zile in sir si imi impartaseam bucuria de a nu fi mancat inca o zi.

    Au fost ani pe care nu ii mai pot da inapoi si pe care ii regret cel mai mult.

    In cele din urma, lumina din capatul tunelului a aparut, am inceput sa imi reevaluez viata, am inceput sa-i vad sensul si pentru prima oara in acei ani petrecuti in Bucuresti am simtit ca merita sa traiesc.

    Problemele cu greutatea inca nu erau rezolvate, infometarile si dietele de slabire, de pana atunci, au dat rezultate la fel de scurte ca si eclipsele de soare.

    Insa, primul pas a fost facut,  am abandonat toate acele site-uri nocive (in care nimanui nu i-a pasat de ceea ce se intampla in interiorul lor), am inceput sa citesc carti despre alimentatie/nutritie, cercetari/studii in domeniu, iar punctul culminant a fost deschiderea unui blog personal, sub numele de Slabute®.

    Slabute a insemnat si inseamna mult mai mult decat simpla descifrare, de a fi slabuta, cu silueta. Slabute era noua mea viata, viata catre descoperirea acelei fiinte firave din interiorul meu, care s-a lasat ani la rand chinuita si infometata.

    Stiind prin ceea ce am trecut eu, cand cautam sfaturi de slabit, o vorba buna, o incurajare, o indrumare corecta spre o alimentatie sanatoasa (lucruri pe care nu le-am gasit nicaieri), intr-o zi, ajutata de D-nul Dorin Sirbu, am deschis usile celei mai sanatoase si corecte comunitati.

    Vroiam sa transmit toate experientele mele, esecurile, greselile si altor femei care trec prin ceea ce am trecut si eu. Numai cineva care a simtit ceea ce simti si tu, te poate intelege, te poate ajuta si poate sa-ti fie alaturi.

    De atunci Slabute a schimbat multe vieti si principii din viata de zi cu zi, a impus noi standarde in domeniul sanatatii si a inspirat pe cei care activeaza in domeniul stilului de viata sanatos.

    Experienta din forum, in care am putut sa ajut si am avut ocazia sa inteleg foarte multi oameni, mi-a deschis noi orizonturi in acest domeniu, astfel am reusit sa aduc si cateva inovatii.

    Retetele dietetice sunt un rezultat al acestei experiente. Mie imi place sa fiu creativa si sa ma “joc” cu ingredientele, astfel am creat mai multe retete care nu doar sa fie gustoase, dar si sanatoase si dietetice. Le cunoasteti sub denumirea de “Retetele Slabuta”. Le puteti gasi pe portal, calculator nutritional, in forum sau la mine pe blog.

    Sloganul “Nu trebuie sa slabesti, trebuie doar sa-ti  schimbi stilul de viata” cred este cel mai mare si cel mai util rezultat al experientei mele de pe Slabute.ro (pe Slabute.ro s-au slabit sanatos si corect o cifra record de aproximativ 36000 kilograme). Este un principiu simplu la prima vedere, dar care are in spate o munca, o experienta si o teorie mult mai interesanta. Este un principiu, care este adoptat din ce in ce mai mult si in mediul profesional.

    Datorita efectelor nocive asupra sanatatii, Slabute.ro este unica comunitate care 100% a spus un NU hotarat pastilelor de slabit si altor metode nesanatoase de slabit. Au fost chiar si unele rezultate la scara mare – interzicerea unor pastile de slabit.

    Mai sunt si multe alte cauze sau inovatii pe care le-am adus odata cu venirea pe lume a Slabute®, dar pe care o sa le enumar in articole separate.

    Bineinteles ca au fost si regrete si momente grele. Pentru a ajunge la cele de mai sus, a fost nevoie de un efort foarte mare, peste cateva mii de ore de munca doar din partea mea si alte mii de ore din partea tututor celor care m-au ajutat. O problema regretabila a fost faptul ca, fiind inca “o lume media” (tv, reviste, internet) imatura, multe dintre reusitele Slabute.ro au fost preluate si asumate fara a ne acorda creditul/meritul pentru munca depusa. Au mai fost si cazuri cand din cauza unor interese am fost atacati pe nedrept si alte cazuri cu care te confrunti de obicei cand intalnesti persoane cu valori morale sub un anumit nivel.

    Cu bune si cu rele asa a aparut “fenomenul Slabute®”. Ma bucur foarte mult ca am putut sa cream asa ceva in Romania. Ma bucur foarte mult ca am gasit oameni cu o inima mare cu care impreuna am ajutat pe cei care ne viziteaza si se adreseaza dupa ajutor, pe aceasta cale va multumesc tututor.

    Pentru ca si mai multi sa se implice si sa facem o lume mai buna, asa cum zice D-nul Dorin Sirbu, va urez sloganul nostru care demonstreaza ca se poate daca iti doresti suficient de mult si ai un suflet mare.

    Descopera slabuta din tine.