Farfalle cu sos de rosii
3 Septembrie, 2010Ingrediente pentru 4 portii:
- paste, Farfalle, din grau dur, spanac si rosii – 200 gr
- ulei de masline extra virgin – 13.2 ml
- pulpa de rosii pasata – 400 gr
- condimente, oregano (sovarf) uscat – 0.5 gr
- sare de/pentru masa – 0.5 gr
- marar – 25 gr
- ceapa – 87 gr
Mod de preparare:
- Farfalle se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj.
- Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline.
- Cand devine rumena, se adauga pulpa de rosii pasata, sa sareaza si condimenteaza cu oregano.
- Se amesteca si se tine pe foc mic cam 15 minute.
- Farfalle se scurg de apa si se rastoarna pe un platou.
- Deasupra se toarna sosul de rosii si mararul tocat marunt.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 818 gr de farfalle. O portie de farfalle are ~205 gr.