Placinta cu branza, fara aluat “Slabuta”
29 Iunie, 2010Nu stim cum voi, dar eu cand aud “placinta cu branza” ma apuca un fel de nostalgie.
Niciodata nu o sa uit placintele bunicii, vai cata verdeata obisnuia sa puna si imi placeau atat de mult, pufoase, calde si cu multa ceapa verde si marar.
Nici nu imi dadeam seama cand goleam farfurioara mea.
De atunci, placinta cu branza este un lucru deosebit pentru mine.
Dar, cum ma feresc de aluat, a trebuit sa inventez ceva care sa imite cat mai bine placintica bunicii.
In reteta mea ingredientul-baza pentru aluat sunt dovleceii.
Neaparat sa raciti placinta inainte de servire; este nemaipomenita si, bineinteles, o placinta dietetica.
Ingrediente pentru 4 portii:
- oua proaspete, bio – 160 gr (3 bucati)
- branza proaspata de vaca 2% grasime – 250 gr
- ceapa verde, bio – 50 gr
- sare de masa 3 gr
- usturoi, bio – 11 gr
- dovlecei, bio – 1220 gr
Mod de preparare:
- Dovleceii se spala bine, se curata de coaja si se dau pe razatoare.
- Apoi se pun intr-un castronel si se inabusa cam 20 minute, ca sa le scada apa.
- Dupa, se pun intr-o sita la scurs.
- Se lasa cam 30 minute pana se scurge apa din ei.
- Dupa, se amesteca cu 2 oua batute, sare si usturoiul pisat.
- Se tapeteaza o forma cu hartie de copt si se toarna compozitia in ea.
- Separat se amesteca branza de vaci cu 1 ou, ceapa verde tocata marunt si sarea.
- Se pune deasupra “aluatului” din dovlecei si se da la cuptor, cam 40 minute, foc mediu.
Pofta buna! Se serveste rece.
O portie de placinta cu branza are 212.5 gr.