Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Placinta cu branza, fara aluat “Slabuta”

Nu stim cum voi, dar eu cand aud “placinta cu branza” ma apuca un fel de nostalgie. 1x1.trans Placinta cu branza, fara aluat Slabuta

Niciodata nu o sa uit placintele bunicii, vai cata verdeata obisnuia sa puna si imi placeau atat de mult, pufoase, calde si cu multa ceapa verde si marar.

Nici nu imi dadeam seama cand goleam farfurioara mea. 1x1.trans Placinta cu branza, fara aluat Slabuta

De atunci, placinta cu branza este un lucru deosebit pentru mine.

Dar, cum ma feresc de aluat, a trebuit sa inventez ceva care sa imite cat mai bine placintica bunicii. 1x1.trans Placinta cu branza, fara aluat Slabuta

In reteta mea ingredientul-baza pentru aluat sunt dovleceii.

Neaparat sa raciti placinta inainte de servire; este nemaipomenita si, bineinteles, o placinta dietetica. 1x1.trans Placinta cu branza, fara aluat Slabuta

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Dovleceii se spala bine, se curata de coaja si se dau pe razatoare.
  2. Apoi se pun intr-un castronel si se inabusa cam 20 minute, ca sa le scada apa.
  3. Dupa, se pun intr-o sita la scurs.
  4. Se lasa cam 30 minute pana se scurge apa din ei.
  5. Dupa, se amesteca cu 2 oua batute, sare si usturoiul pisat.
  6. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt si se toarna compozitia in ea.
  7. Separat se amesteca branza de vaci cu 1 ou, ceapa verde tocata marunt si sarea.
  8. Se pune deasupra “aluatului” din dovlecei si se da la cuptor, cam 40 minute, foc mediu.

Pofta buna! Se serveste rece.

O portie de placinta cu branza are 212.5 gr.

Informatii nutritionale Placinta cu branza, fara aluat “Slabuta”

1x1.trans Placinta cu branza, fara aluat Slabuta

Humus “South Beach”

Reteta de humus se potriveste pentru dieta South Beach, ca sursa de inspiratie mi-a servit acest articol.

Am facut pentru prima data acest fel de mancare si sa va spun sincer, eu nu imi aduc aminte sa fi mancat vreodata humus. 1x1.trans Humus South Beach

Nu stiu de ce, m-am tot ferit de tot ce inseamna boabe uscate (fasole, mazare, naut, etc).

Am fost suprinsa sa descopar un gust nou, aromat si ceva mai neobisnuit pentru papilele mele gustative. 1x1.trans Humus South Beach

Reteta de humus poate fi mancata si in perioada postului.

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Nautul se pune peste noapte la inmuiat.
  2. Se fierbe cam 40 minute, se verifica daca a devenit moale si se sfarama.
  3. Se varsa, separat, apa in care a fiert si se pune deoparte la racit.
  4. Se spala ceapa verde; se curata usturoiul.
  5. Cand nautul s-a racit, se pune in blender impreuna ceapa verde si usturoiul.
  6. Trebuie sa se obtina o pasta, daca este prea uscat se mai adauga din apa pusa deoparte.
  7. Apoi, se adauga sarea, boiaua, uleiul de masline, zeama de lamaie.
  8. Se amesteca bine.
  9. Deasupra se presara frunzele de patrunjel tocate marunt.

Pofta buna!

O portie are 200 gr.

Informatii nutritionale Humus

1x1.trans Humus South Beach

Frigarui de curcan “Slabuta”

Foarte simplu de facut, cu ingrediente sanatoase si ies frigarui tare buni. 1x1.trans Frigarui de curcan Slabuta

I-am facut cu carne de curcan (imi place mult de tot acest tip de carne), cateva tipuri de legume si in 40 de minute asteptare a iesit o cina dietetica si gustoasa.

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Carnea de curcan se spala, se taie in “cubulete”, care se pun pe un prosop de bucatarie, ca sa nu fie pline cu apa. Se sareaza si pipereaza, dupa gust.
  2. Dovleceii se spala bine si se taie rondele potrivite. Se sareaza dupa gust.
  3. Rosiile se spala si se taie in 4 jumatati. Se sareaza dupa gust.
  4. Ciuperci se spala bine. Se sareaza dupa gust.
  5. Toate aceste ingrediente se adauga in ordinea dorita pe betele de frigarui.
  6. Se pun in cuptor, la foc mediu, cam 30-40 minute, depinde de grosimea bucatilor de carne.

Pofta buna!

O portie are 260 gr.

Informatii nutritionale Frigarui de curcan “Slabuta”

1x1.trans Frigarui de curcan Slabuta
1x1.trans Frigarui de curcan Slabuta

Ciuperci umplute cu mozzarella “Slabuta”

Inca o variatiune pe tema “ciuperci umplute“. 1x1.trans Ciuperci umplute cu mozzarella Slabuta

De data aceasta, am facut ceva mai simplu, dar la fel de gustos ca si aceste ciuperci umplute.

Erau ultimele 4 ciuperci gigant din frigider, plus un pic de mozzarella ramasa prin casoleta, si a iesit un aperitiv sau chiar si o garnitura minunata. 1x1.trans Ciuperci umplute cu mozzarella Slabuta

Ingrediente pentru 1 portie:

  • ciuperci champignon – 214 gr (4 “palarii” mari)
  • sare, piper – dupa gust
  • mozzarella, bio (facuta de mine) – 75 gr
  • patrunjel tocat

Mod de preparare:

  1. Ciupercile se spala bine. Se rup palariile de codite.
  2. Pe o tava se pune hartie de copt, iar pe ea se aranjeaza “palarioarele” de ciuperci.
  3. Deasupra se presara cu sare si piper, dupa gust.
  4. Se pune cate o felie de mozzarella in fiecare palarie.
  5. Se da la cuptor, la foc mediu, cam 25 minute.
  6. Cand se scot din cuptor, deasupra se presara putin patrunjel tocat marunt.

Pofta buna!

O portie are  185 gr.

Informatii nutritionale Ciuperci cu mozzarella “Slabuta”

1x1.trans Ciuperci umplute cu mozzarella Slabuta

Supa de linte, bio

Va spun sincer ca este prima mea experienta, atat culinara, cat si “gustativa” cu lintea. 1x1.trans Supa de linte, bio

Cand am fost sa ne plimbam prin oras, mama a sugerat sa ne luam o punguta si sa vedem daca este buna.

“Buna” este putin spus, supa de linte a fost super delicioasa, deosebita si dietetica. 1x1.trans Supa de linte, bio

Nestiind inca bine alimentul, nu am putut inventa nimic personal, reteta de supa fiind inspirata si adaptata dupa supica slabutei Medeeams.

Ii multumesc pentru aceasta reteta. 1x1.trans Supa de linte, bio

Ingrediente pentru 8-10 portii:

  • linte verde uscata, bio – 320 gr
  • ceapa verde (doar “capatanile”) – 140 gr
  • usturoi – 18 gr
  • rosii – 225 gr
  • frunze dafin (3-4 frunze)
  • ulei de masline extravirgin, bio – 32.8ml (2 linguri mari)
  • sare de masa dupa gust
  • marar – 20 gr

Mod de preparare:

  1. Lintea se spala bine si se pune la fiert.
  2. Dupa ce da in clocot, se scurge si se arunca prima apa si se pune lintea in alta apa (fiarta in prealabil intr-o alta cratita), dupa principiul 1 parte de linte pentru 2,5 parti de apa.
  3. Se lasa sa fiarba pentru aproximativ 50 de minute in cratita.
  4. Cand incepe sa fiarba, se adauga cepele taiate marunt, cateii de usturoi tocati, foile de dafin, uleiul de masline si se potriveste de sare.
  5. Se mai adauga si rosiile pasate.
  6. Cand supa este gata, deasupra se presara mararul tocat marunt.

Pofta buna!

O portie de supa de linte are 220 gr –  275 gr.

Informatii nutritionale Supa de linte, bio

1x1.trans Supa de linte, bio