Ma tot intreba mama de cateva zile ce vom face din conopida aceea… Si cum demult nu am mancat ceva lichid, m-am gandit sa incerc o supa crema mai in propriul stil, mai dietetica, dar sa fie si buna.
Bineinteles, smantana si faina nu au ce cauta aici. Dar, chiar si asa, a iesit ceva foarte bun.
Ingrediente pentru 4-6 portii:
- conopida, proaspata – 690 gr
- sare de masa – dupa gust
- piper negru – dupa gust
- lapte de vaca 1,5% grasime – 405 ml
- ulei de masline extra virgin – 5.5 ml (1 lingurita ceai)
- ceapa verde – 30 gr
- ceapa – 103 gr
- usturoi – 15 gr
Mod de preparare:
- Buchetelele de conopida se pune la fiert in apa cu sare.
- Cand este moale, conopida se scurge de apa si se lasa la racit.
- Separat, se calesc putin ceapa si usturoiul intr-o lingurita de ulei de masline.
- Apoi se pun toate in blender (conopida, laptele, ceapa verde, ceapa si usturoiul prajit) si se mixeaza bine.
- Apoi, compozitia obtinuta se mai pune putin pe foc, amestecand continuu, pana da in clocot.
Pofta buna!
Se poate servi rece sau fierbinte. O portie de supa crema are 200-300 gr.