Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Lasagne fara aluat “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Ma numar printre iubitorii de lasagne1x1.trans Lasagne fara aluat Slabuta Dar cum in aceasta perioada evit sa consum fainoase si tot ce inseamna faina, mai ales alba, am inventat aceasta varianta.

Nu voi minti, este destul de meticuloasa aceasta reteta, dar ceea ce a iesit merita tot efortul. 1x1.trans Lasagne fara aluat Slabuta

Intr-un weekend, cand pofta de ceva special atinge cote maxime, aceasta lasagne este numai buna. 1x1.trans Lasagne fara aluat Slabuta

Si Incarcatura Glicemica si Indicele Glicemic sunt deosebit de mici. 1x1.trans Lasagne fara aluat Slabuta

Ingrediente pentru 8 portii mari:

Mod de preparare:

  1. Toate ciupercile se spala bine si sa lasa la scurs.
  2. Carnea se da prin masina de tocat.
  3. Ciupercile se dau prin blender sau masina de tocat, se amesteca cu oua, patrunjel, sare.
  4. Se tapeteaza 2 tavi cu hartie de copt.
  5. Masa de ciuperci obtinuta se imparte in doua parti si se rastoarna pe tavi, se niveleaza bine, in asa fel incat sa se obtina un “blat”.
  6. Tavile se dau la cuptor la foc mediu, pentru 30 minute.
  7. Dupa ce sunt gata blaturile, se lasa deoparte la racit si inchegat.
  8. Intre timp, se pune o tigaie pe foc, se toarna ulei de masline si ceapa taiata marunt.
  9. Cand ceapa devine rumena, se adauga carnea tocata, se amesteca bine si se tine la foc mic 25 minute. Se sareaza si pipereaza.
  10. Se impart “blaturile” in “felii” si se aseaza exact ca foile de lasagne intr-o tava.
  11. Deasupra se pune mozzarella, carnea si putin oregano.
  12. Se aseaza al doilea strat de foi, mozzarella si carne.
  13. Ultimul strat se acopera de cascaval, putina carne si oregano.
  14. Se da la cuptor, la foc mediu, 30 minute.

Nota: Nu faceti mai mult de 3 nivele.

Informatii nutritionale per 100 gr:

Lasagne cu spanac si urda “Slabuta”

Cina, Mic dejun, Pranz, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 16 portii:

Mod de preparare:

  1. Se pune o tigaie pe foc, se adauga uleiul de masline si ceapa si usturoiul tocat marunt, se calesc putin.
  2. Cand ceapa devine rumena, se adauga spanacul.
  3. Se amesteca bine si se lasa la foc mediu pana ce spanacul se decongeleaza tot.
  4. Se sareaza dupa gust.
  5. Separat se prepara sosul Bechamel (vezi: Sos Bechamel)
  6. Se ia o forma, se tapeteaza cu hartie de copt.
  7. Se aseaza primul strat de spanac, deasupra se pun foile de lasagne.
  8. Foile se ung cu sosul bechamel, se pune spanacul si urda, se niveleaza.
  9. Dupa fiecare strat presaram putina mozzarella razuita si oregano.
  10. Cand sunt asezate toate foile, tava se da la cuptor, primele 20 minute foc mare, iar apoi la foc mediu-mic 35 minute.

Pofta buna! Se serveste numai calda.

Din ingredientele de mai sus rezulta 2490 gr de lasagne, o portie are ~155 gr.

Informatii nutritionale Lasagne cu spanac si urda “Slabuta”

1x1.trans Lasagne cu spanac si urda Slabuta

Lasagne cu dovleac, para si mar “Slabuta”

Mic dejun, Retete "Slabuta"

Aceasta lasagne poate fi considerata, cu succes, o placinta cu dovleac deosebit de delicioasa. 1x1.trans Lasagne cu dovleac, para si mar Slabuta

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare umplutura:

  1. Cantitatea de dovleac trecuta la reteta este pentru dovleac deja curatat si gata sa fie dat pe razatoare. Cantitatea poate fi dublata.
  2. Dovleacul se da pe razatoare si se pune intr-un ceaun la foc mic, se amesteca, se tine pana se inmoaie dovleacul.
  3. Apoi, dovleacul se amesteca cu para si marul date pe razatoare.
  4. Se adauga scortisoara si fructoza. Se amesteca bine.

Mod de preparare lasagne:

  1. Se pune laptele la fiert, cand este aproape sa dea in clocot se stinge.
  2. Laptele se tine intr-un vas in care lejer va incapea o foaie de lasagne.
  3. Se pregateste o forma care se tapeteaza cu hartie de copt.
  4. Pe fund se pune putin lapte si putin amestec de fructe.
  5. Se inmoaie in lapte 2 foi de lasagne si se pun pe fund.
  6. Se aseaza peste umplutura de fructe.
  7. Iar se inmoaie in lapte fierbinte 2 foi de lasagne si se pun deasupra, apoi umplutura de fructe.
  8. Se repeta procedura pana se termina foile de lasagne, mai exact va ies 6 straturi, pe strat sunt cate 2 foi.
  9. Pe ultimele foi de lasagne, se pune umplutura de fructe si se mai presara scortisoara.
  10. Se da la cuptor la foc mediu 10-15 minute, apoi la foc mic cam 20-25 minute.

Pofta buna!

Rezulta 1150 gr de lasagne cu dovleac, o portie are ~ 190 gr.

Informatii nutritionale Lasagne cu dovleac, para si mar “Slabuta”

1x1.trans Lasagne cu dovleac, para si mar Slabuta

Lasagne dietetica cu pui “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare umplutura:

  1. Carnea de pui se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa si usturoiul.
  2. Se pune o tigaie de teflon pe foc, se adauga uleiul de masline si amestecul de carne.
  3. Se amesteca bine si se tine pe foc mediu cam 10-15 minute.
  4. Apoi, se adauga morcovii dati pe razatoare si rosiile pasate.
  5. Se sareaza/pipereaza si se tine la innabusit timp de 25 minute, la foc mic.

Mod de preparare lasagne:

  1. Laptele se incalzeste pana aproape de fierbere.
  2. Se ia o forma, se tapeteaza cu hartie de copt, se toarna putin lapte fierbinte si umplutura de carne.
  3. Deasupra se aseaza 2 foi de lasagne inmuiate in lapte.
  4. Apoi un strat de umplutura si cascaval razuit.
  5. Iar 2 foi de lasagne inmuiate in lapte fierbinte si un strat de umplutura si cascaval.
  6. Se repeta procedura pana la ultimul strat  (6 in total), ultimul strat se termina cu cascaval iar deasupra se toarna si restul de lapte.
  7. Se da la cuptor pentru 45 minute, din cand in cand se mai stropesc marginile cu laptele scurs in forma.

Pofta buna!

Rezulta 1505 gr de lasagne cu dovleac, o portie are ~ 190 gr.

Informatii nutritionale Lasagne dietetica cu pui “Slabuta”

1x1.trans Lasagne dietetica cu pui Slabuta

Sos Bolognese

Cina, Pranz

Sos Bolognese (ragu alla bolognese in limba italiana sau sauce bolognaise in limba franceza) este un sos pe baza de carne pentru paste, originar din Bologna, Italia.

Sos Bolognese poate fi folosit la pizza, paste, lasagne sau cannelloni.

Ingrediente pentru 8 portii:

  • carne tocata de vita 5% grasime – 635 gr
  • ceapa – 130 gr
  • usturoi – 12 gr (3 catei)
  • sare de/pentru masa – 1 gr
  • piper negru – 0.5 gr
  • rosii pasate – 400 gr
  • rosii decojite cubulete in suc propriu – 800 gr
  • ulei de masline extra virgin – 44.1 ml (4.5 linguri supa – medii)
  • morcovi, cruzi – 100 gr

Mod de preparare:

  1. Se prajesc ceapa, morcovul si usturoiul in uleiul de masline.
  2. Se adauga carnea macinata si se lasa la prajit, apoi se adauga rosiile.
  3. Se amesteca si se lasa la foc mediu 45 minute.
  4. Se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1660 gr sos.

Informatii nutritionale Sos Bolognese

1x1.trans Sos Bolognese