Ma numar printre iubitorii de lasagne… Dar cum in aceasta perioada evit sa consum fainoase si tot ce inseamna faina, mai ales alba, am inventat aceasta varianta.
Nu voi minti, este destul de meticuloasa aceasta reteta, dar ceea ce a iesit merita tot efortul.
Intr-un weekend, cand pofta de ceva special atinge cote maxime, aceasta lasagne este numai buna.
Si Incarcatura Glicemica si Indicele Glicemic sunt deosebit de mici.
Ingrediente pentru 8 portii mari:
ciuperci champignon crude – 2338 gr
- cascaval 17% grasime, fara lactoza – 130 gr
- mozzarella – 250 gr
- carne de porc, proaspata, prelucrata, spata, muschiulet, carne degresata, crud – 700 gr
- ulei de masline extra virgin – 6.6 ml (1.5 lingurita)
- patrunjel, proaspat – 40 gr
- ou de gaina, integral – 6 bucati
- ceapa – 140 gr
Mod de preparare:
- Toate ciupercile se spala bine si sa lasa la scurs.
- Carnea se da prin masina de tocat.
- Ciupercile se dau prin blender sau masina de tocat, se amesteca cu oua, patrunjel, sare.
- Se tapeteaza 2 tavi cu hartie de copt.
- Masa de ciuperci obtinuta se imparte in doua parti si se rastoarna pe tavi, se niveleaza bine, in asa fel incat sa se obtina un “blat”.
- Tavile se dau la cuptor la foc mediu, pentru 30 minute.
- Dupa ce sunt gata blaturile, se lasa deoparte la racit si inchegat.
- Intre timp, se pune o tigaie pe foc, se toarna ulei de masline si ceapa taiata marunt.
- Cand ceapa devine rumena, se adauga carnea tocata, se amesteca bine si se tine la foc mic 25 minute. Se sareaza si pipereaza.
- Se impart “blaturile” in “felii” si se aseaza exact ca foile de lasagne intr-o tava.
- Deasupra se pune mozzarella, carnea si putin oregano.
- Se aseaza al doilea strat de foi, mozzarella si carne.
- Ultimul strat se acopera de cascaval, putina carne si oregano.
- Se da la cuptor, la foc mediu, 30 minute.
Nota: Nu faceti mai mult de 3 nivele.