Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Mingiute de cocos “Slabuta” (reteta Craciun)

Gustari, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 16 prajiturele:

  • sirop de agave – 100 gr
  • galbenusuri fierte – 4 bucati
  • unt moale – 30 gr
  • rom – 3 linguri
  • nuca de cocos rasa – 100 gr
  • ciocolata

Mod de preparare:

  1. Toate ingredientele, in afara de ciocolata, se amesteca bine si se formeaza bilute.
  2. Se face o adancitura pe mijloc.
  3. Ciocolata se topeste pe bain-marie.
  4. Se pune o picatura de ciocolata topita in adancitura.
  5. Prajiturelele se aseaza in forme de hartie de briose si se pun la frigider in cutie inchisa.

Pofta buna!

1x1.trans Mingiute de cocos Slabuta (reteta Craciun)

1x1.trans Mingiute de cocos Slabuta (reteta Craciun)

1x1.trans Mingiute de cocos Slabuta (reteta Craciun)

Tarta cu fructe (fara aluat) “Slabuta”

Gustari, Mic dejun, Retete "Slabuta"

Ingrediente:

Mod de preparare “blat”:

  1. In primul rand se prepara “blatul”.
  2. Branza de vaci se amesteca cu 30 gr fructoza, coacaze si 3 oua. Se amesteca bine pana la omogenizare.
  3. Se ia o forma rotunda si se tapeteaza cu hartie de copt.
  4. Se rastoarna compozitia si se da la cuptor, pe foc mediu pana este gata. (~30 minute)
  5. Dupa ce este gata, se pune blatul deoparte la racit.

Mod de preparare crema:

  1. Praful de budinca se amesteca cu 6 linguri de lapte rece si 30 gr fructoza. Se amesteca bine, pana la omogenizarea compozitiei.
  2. Restul de lapte se pune pe foc pana cand da in clocot.
  3. Cand laptele a fiert, se da focul foarte mic si se adauga incet compozitia de budinca, amestecand continuu, ca sa nu se formeze cocolase. La sfarsit se adauga jumatate din cantitatea de mure.
  4. Se mai tine pe foc cam 2-3 minute, amestecand continuu.

Mod de preparare prajitura:

  1. Blatul se scoate incet pe un platou din forma in care a copt. Hartia de copt se arunca.
  2. Forma se tapeteaza cu folie alimentara, lasand margini mai lungi.
  3. Se aseaza inapoi blatul, iar deasupra se toarna crema tocmai pregatita.
  4. Deasupra se aseaza restul de mure si se da la frig pentru 2-3 ore, ca sa se inchege bine crema.

Informatii nutritionale pentru Tarta cu fructe (fara aluat) “Slabuta”

Indice Glicemic si Incarcatura Glicemica Tarta cu fructe (fara aluat) “Slabuta”

1x1.trans Tarta cu fructe (fara aluat) Slabuta

Prajitura cu urda si sirop de agave

Mic dejun

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare:

  1. Urda se marunteste cu ajutorul unei furculite.
  2. Se amesteca cu ouale batute spuma, esenta de rom si esenta de vanilie, praf de budinca si sirop de agave.
  3. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt.
  4. In forma se rastoarna compozitia obtinuta, se niveleaza cu o furculita si se da la cuptor.
  5. Se coace la foc mediu, 35-40 minute, pana prajitura devine rumena.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 950 gr de prajitura. O portie de prajitura cu urda are ~120 gr.

Informatii nutritionale Prajitura cu urda si sirop de agave

1x1.trans Prajitura cu urda si sirop de agave

Prajitura dietetica cu capsuni “Slabuta”

Mic dejun, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 4 portii:

  • fructoza, inlocuitor de zahar – 24 gr
  • capsuni – 530 gr
  • faina de grau, integrala – 100 gr
  • chefir 3,5 % – 100 gr
  • oua proaspete – 2 bucati
  • praf de copt, scazut in sodiu – 10 gr

Mod de preparare:

  1. Capsunile se spala bine si se taie feliute.
  2. Separat, intr-un vas se amesteca bine restul de ingrediente (faina, ouale, chefirul, fructoza si praful de copt).
  3. Apoi se adauga capsunile si se amesteca incet, pentru uniformizare.
  4. Se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor preincalzit, cam 1 ora.

Pofta buna!

Informatii nutritionale Prajitura dietetica cu capsuni

1x1.trans Prajitura dietetica cu capsuni Slabuta

Tarta dietetica cu portocale

Mic dejun

Tarta pufoasa cu portocale

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare:

  1. Portocalele se curata de coaja si se impart in felii.
  2. Separat, intr-un vas, albusurile se bat spuma, apoi se adauga praful de copt, fructoza, esenta de vanilie, iaurtul si faina.
  3. Se mixeaza bine, sa nu ramana cocolase.
  4. O forma se tapeteaza cu hartie de copt si se aseaza frumos feliutele de portocale.
  5. Se toarna compozitia (“aluatul”) peste portocale.
  6. Se da la cuptor preincalzit, la foc mediu, iar la sfarsit mic, cam 2 ore.

Informatii nutritionale per 100 gr: Tarta dietetica cu portocale

Informatii nutritionale per portie (185 gr):

  • 234.8 kcal
  • 1.1 gr grasimi
  • 51.1 gr carbohidrati
  • 5.7 gr fibre
  • 10.4 gr zaharuri
  • 7.2 gr proteine

1x1.trans Tarta dietetica cu portocale

1x1.trans Tarta dietetica cu portocale