Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Tocanita de soia cu fasole verde, de post

Cina, Pranz

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Granulele de soia se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg de apa si se pun deoparte.
  2. Se ia o tigaie, se pune pe foc impreuna cu uleiul de masline si ceapa tocata marunt.
  3. Cand ceapa devine rumena se adauga soia fiarta.
  4. Se amesteca si se lasa la foc mic sa se innabuse.
  5. Se sareaza dupa gust.
  6. Se adauga fasolea verde, se amesteca si se tine pe foc mediu cam 10 minute.
  7. Apoi, se adauga rosiile pasate si se da focul mic, pana este gata tocanita.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1325 gr de tocanita, o portie are ~220 gr.

Informatii nutritionale Tocanita de soia cu fasole verde, de post

Tagliatelle cu ciuperci marinate “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 4 portii:

  • tagliatelle cu spanac – 315 gr
  • ciuperci champignon marinate intregi – 255 gr
  • sare de/pentru masa – dupa gust

Mod de preparare:

  1. Tagliatelle se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
  2. Ciupercile marinate se taie feliute.
  3. Tagliatelle se scurg de apa, se sareaza dupa gust si se amesteca cu ciuperci marinate.

Pofta buna!

O portie are ~250 gr.

Informatii nutritionale Tagliatelle cu ciuperci marinate “Slabuta”

1x1.trans Tagliatelle cu ciuperci marinate Slabuta

Placinta/tarta dietetica cu dovleac “Slabuta” (Pumpkin Pie)

Gustari, Mic dejun, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare blat:

  1. Se amesteca faina cu tarate, ulei de masline, sare si apa pana se obtine o masa de tip aluat.
  2. Se lasa deoparte la “odihnit”.

Mod de preparare umplutura:

  1. Dovleacul se da pe razatoare si se pune intr-o cratita pe foc pentru 15 minute.
  2. Se ia dovleacul de pe foc si cand s-a racit i se adauga siropul de agave si scortisoara.

Mod de preparare tarta:

  1. Se unge o tava cu putin ulei, se intinde, uniform cu mana, aluatul (lateralele ridicate), iar deasupra se pune umplutura.
  2. Se da la cuptor, foc mediu – 25 minute, foc mic – 15 minute.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1175 gr de tarta. O portie are ~145 gr.

Informatii nutritionale Placinta dietetica cu dovleac “Slabuta” (Pumpkin Pie)

1x1.trans Placinta/tarta dietetica cu dovleac Slabuta (Pumpkin Pie)

Mancare de mazare, de post

Cina, Pranz

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Se ia un castron, se pune pe foc, se adauga uleiul de masline si ceapa taiata marunt.
  2. Cand ceapa devine rumena, se adauga mazarea congelata, se amesteca bine si se face focul mediu.
  3. Se tine la innabusit cam 15-20 minute.
  4. Se sareaza si pipereaza dupa gust.
  5. Se adauga rosiile pasate, se amesteca si se tine pe foc mic pana este gata.

Pofta buna!

O portie are ~260 gr.

Informatii nutritionale Mancare de mazare, de post

Jeleu cu fructe (piersici, pere)

Gustari

Ingrediente pentru 5 portii:

Mod de preparare:

  1. Gelatina se pune in apa la inmuiat.
  2. Dupa 60 minute, vasul cu gelatina se pune la foc mic, amestecand continuu.
  3. Se adauga fructoza si se amesteca pana la dizolvare.
  4. Atentie! Gelatina nu se aduce la fierbere, in momentul in care s-a dizolvat se ia de pe foc.
  5. Se toarna intr-un vas si se pune deoparte la racit.
  6. In formele de jeleu, se aranjeaza feliile de fructe (piersici, pere).
  7. Cand gelatina s-a mai racit, se toarna deasupra fructelor si se da la frigider.
  8. Se serveste atunci cand gelatina s-a intarit.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1195 gr de jeleu cu fructe. O portie de jeleu cu fructe are ~240 gr.

Informatii nutritionale Jeleu cu fructe (piersici, pere)

1x1.trans Jeleu cu fructe (piersici, pere)