Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Patisserie, Boulangerie, Confiserie

Ma conving pentru a nu stia cata oara ca de ce ni-e frica, nu scapam…

1x1.trans Patisserie, Boulangerie, ConfiserieMa “plangeam”, acum mult timp in urma, in jurnalul meu de slabuta ca in “tinereti” am avut ghinionul de a locui deasupra unei patiserii. Unde credeti ca se ridica tot mirosul de baclava, cremsnit, pateuri cu ciuperci si multe alte bombe calorice? Da, fix in casa mea. Nu, inchiderea geamului nu era o solutie, era o magie la mijloc, mirosul patrundea prin pereti. Pe cuvantul meu de onoare.

Nu mai spun cate kilograme am reusit sa castig atunci intr-un timp foarte scurt, cred ca am batut si un record mondial, dar cert este faptul ca atunci cand m-am mutat din acel loc am putut respira usurata, mi s-a luat o piatra de pe inima, iar pofta de “nebunii” a disparut ca prin minune.

Intamplarea a facut ca atelierul meu, pe care de curand l-am amenajat, sa fie exact in acelasi bloc, ce-i drept, de data aceasta, cu cateva etaje mai sus. Recunosc ca mirosul nu mai ajunge pana la mine, dar in zona s-au deschis cel putin 6 patiserii (cofetarii, covrigarii, etc) noi, au aparut exact ca ciupercile dupa ploaie.

Vreau sa o cotesc la dreapta, pac o patiserie, vreau sa merg la metrou pac o cofetarie, vreau sa o iau spre Cismigiu pac o patiserie frantuzeasca cu o mega vitrina, cu de toate. Nu-i corect! 1x1.trans Patisserie, Boulangerie, Confiserie Pentru ce atatea patiserii?!

Miercuri am fost la Bucharest Music Film Festival (din Piata G. Enescu) si bineinteles ca in drum era o patiserie, cum se putea altfel?! Am privit indelung spre vitrina, am si intrat sa vad ce imi pot lua (in timp ce ma grabeam sa ajung la festival) si dupa ce mi-am luat doza de privit am iesit usurata si m-am indreptat foarte incantata spre festival.

Intr-adevar, frica de aceste localuri nu mi-a disparut, dar spre deosebire de vremurile trecute, astazi am invatat, ma intai de toate, sa comunic cu mine, sa imi ascult corpul, sa ma inteleg si nu sa ma retrag in umbra, imbulzindu-ma la coada dupa baclava, cremsnit, merdenele si pateuri cu ciuperci.

Ptiu, da multi ani mi-au mai trebuit ca sa ajung “aici”… dar, mai bine tarziu decat niciodata…

10 corporatii…

… am primit azi prin e-mail …

1x1.trans 10 corporatii...

Taxa Fast Food

Abia, am iesit si eu din mini-vacanta… A fost frumos, dar putin. 1x1.trans Taxa Fast Food

Printre paharele de sampanie si mancatul fripturii de porc imi faceam planuri marete pentru primul articol din acest blog.

Dar cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, primul articol din anul 2010 va fi despre o noutate de ultima ora din domeniul alimentatiei, si anume, taxa pentru fast-food.

1x1.trans Taxa Fast Food

Ca sa va faceti o idee despre ce este vorba, asta in cazul in care, nu ati aflat deja stirea din alta parte, va invit sa cititi acest scurt articol: Taxa pentru produse Fast-Food

Inca o “gaselnita”, pe care Ministerul Sanatatii o propune spre dezbatere.

Sper ca acest Minister al Sanatatii sa dea, in acest proiect de lege, raspunsuri clare la urmatoarele intrebari:

  1. Care sunt criteriile de stabilire daca un produs este sau nu fast-food?
  2. Cum voi sti daca un produs sau altul are aceasta taxa?
  3. Unde se duc banii colectati prin aceasta taxa?
  4. Vom avea acces liber la informatiile privind modul si “locul” de cheltuire al acestor bani?
  5. Aceasta taxa o va plati consumatorul de rand, sau firma producatoare de fast-food, care face profit din vanzari?

Sunt sigura ca lista poate continua, dar sa vedem ce se va hotari…