Ingrediente pentru 6 portii:
Aluat:
- tarate de grau – 80 gr
- ulei de masline extra virgin – 16.4 ml
- sare de/pentru masa – 1.8 gr
- sirop de agave Bio 100% organic – 10 ml
- drojdie, proaspata – 3 gr
- apa plata – 220 ml
- faina de spelta – 160 gr
Umplutura:
- ciuperci champignon crude – 230 gr
- sunca Praga – 100 gr
- masline negre – 40 gr
- ketchup – 20 gr
- ceapa – 42 gr
- mozzarella – 70 gr
Mod de preparare:
- Faina de spelta (80 gr) cu taratele se pun intr-un vas, dupa se adauga sarea si uleiul.
- Separat intr-un vas se toarna apa calda. Se adauga siropul de agave, drojdia uscata (sau drojdia proaspata), se amesteca si se lasa 15 min.
- Amestecul de drojdie se toarna in vasul in care am pus faina, se framanta un aluat moale care se ia usor de maini. Se acopera cu un prosop si se lasa la temperatura camerei in jur de 30 de min.
- In acest timp, aluatul trebuie sa se mareasca in volum.
- Dupa acest timp se amesteca aluatul cu restul de faina si se intinde cu ajutorul unei linguri pe o tava tapetata cu hartie de copt.
- Se unge cu ketchup.
- Deasupra se pune ceapa taiata rondele, ciupercile, sunca, maslinele si mozzarella.
- Se da la cuptor pentru 25 minute.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 990 gr pizza. O portie pizza are ~165 gr.