Tarta, fara zahar, (din aluat macerat 24 ore) cu piure de kiwi si glazura de ciocolata amara “Slabuta”
20 Ianuarie, 2012Gustari, Mic dejun, Retete "Slabuta"Ingrediente pentru 8 portii:
- amestec/mix din 8 componente, 100g
- suc de lamaie, proaspat stors, 25g
- suc de ananas, proaspat stors, 50g
- dulciuri, ciocolata, neagra (45-59% cacao, 90%, 60-69% cacao; in substanta uscata), 47g
- kiwi, verde, proaspat, 450g
- extract de vanilie, 6.5g
- ou de gaina, 100g (2 bucati)
- apa plata, 210ml
- faina de porumb (malai), 305g
- ulei de masline, 4.4ml
Mod de preparare:
Macerare (24 ore)
Mixul din 8 componente se amesteca cu malai, suc de lamaie, suc de ananas si apa.
Se lasa la macerat 24 de ore (vezi beneficiile macerarii cerealelor: Cereale – macerare)
Prepararea propriu-zisa
Aluatul se da prin blender ca sa se formeze o pasta omogena.
Se adauga ouale si extractele de vanilie si migdale.
Kiwi se da prin blender.
Forma de copt se unge cu ulei sau se tapeteaza cu hartie de copt.
Se aseaza pasta de aluat, se preseaza bine pe forma tavii.
Se rastoarna piure-ul de kiwi si se da la cuptor preincalzit. Se face la foc mediu spre mic. Blatul trebuie sa fie rumen, nu ars!
Ciocolata se topeste en bain-marie si se rastoarna peste tarta asa cum va doriti. Se lasa la racit.