Ingrediente pentru 10 portii:
- foi lasagne din grau dur – 436 gr
- sos Bechamel – 653 gr
- sos Bolognese – 1660 gr
- mozzarella – 255 gr
- oregano – 1 lingurita
- rosii pasate – 100 gr
Mod de preparare:
- Se prepara sosurile Bechamel si Bolognese.
- Se tapeteaza tava cu hartie de copt.
- Se toarna un strat de sos Bechamel, un strat de sos Bolognese si se pune primul strat de lasagne.
- Se continua asezarea pe straturi.
- Peste fiecare strat se presara mozzarella razuita si oregano uscat.
- Deasupra se toarna sos Bechamel, rosii pasate, oregano si mozzarella.
- Se acopera cu o folie de aluminiu.
- Se pune la cuptor la 180 C, timp de 20 minute, dupa care se indeparteaza folia si se lasa la cuptor 10 minute.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 2780 gr lasagne. O portie lasagne are ~278 gr.