Mancarica de pastai galbene cu carne de curcan, “Slabuta”
9 Iulie, 2010Cina, Pranz, Retete "Slabuta"Da, iar pastai galbene…
Reteta aceasta m-a innebunit… alimentele pe care le mancam mai rar sunt mai bune la gust.
Anul acesta nu voi mai avea ocazie sa mananc pastai proaspete, asa ca profit inca o data de ele. Am schimbat putin reteta precedenta si i-am adaugat in compozitie carnita de curcan, deci, nu mai este de post.
Ingrediente pentru 10 portii:
- carne de curcan, pui (pana in 16 saptamani), piept, carne macra, cruda – 530 gr
- frunze de patrunjel – 20 gr
- ceapa – 485 gr
- ceapa verde – 17 gr
- ardei gras verde – 133 gr
- ulei de masline extra virgin – 65.6 ml (4 linguri mari)
- usturoi – 27 gr
- rosii pasate – 765 gr
- sare de/pentru masa – 4.5 gr
- pastai galbene (fasole galbena), proaspete, crude – 2000 gr
- marar – 20 gr
Mod de preparare:
- Pastaile galbene se curata de codite si se spala bine.
- Carnea de curcan se taie cubulete mai mici.
- Intr-un vas mare se pun 4 linguri de ulei de masline, se adauga ceapa taiata rondele.
- Cand ceapa devine rumena, se adauga carnea de curcan. Se amesteca si se mai prajeste cam 10 minute, la foc mediu.
- Se adauga pastaile galbene, rupte in doua, se amesteca.
- Deasupra se toarna rosiile pasate, usturoiul pisat, ardeiul gras taiat feliute.
- Se da focul mic si se acopera. Se tine pe foc pana cand mancarica este gata.
- La sfarsit se presara mararul, patrunjelul si ceapa verde tocate marunt, se amesteca si se lasa acoperit 10 minute.
- Se poate servi imediat.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus au rezultat 2875 gr de mancarica de pastai. O portie are ~280 gr.