Nu cred ca sunt singura care a observat ca rafturile de “condimente magice pline de aroma, savoare si e-uri”, altadata aproape golite, treptat isi pierd clientii. Un lucru care ma bucura foarte mult. Se pare ca efortul nostru comun, depus pentru a informa corect si impartial oamenii in ceea ce priveste un mod de alimentatie sanatos, da roade si in zona condimentelor.
Este un sentiment placut sa vezi ca ideea de la care am pornit in 2008 si care parea ceva ireal, a schimbat sute de mii de vieti pe parcursul ultimilor 3 ani si in 2012, impreuna cu ceilalti membri importanti din comunitate, am reusit sa obtinem inca un rezultat pozitiv dintr-un sir mai lung.
De multe ori, oamenii recurg la aceste “condimente chimice” tocmai pentru ca nu cunosc suficient de bine metodele alternative si sanatoase prin care se poate obtine un gust mult mai bun, mai deosebit si in acelasi timp sanatos, si aceasta fara a folosi pachetele cu arome de pui, vita, smantana, ciuperci, legume si cu o duzina de e-uri.
Tocmai din acest motiv, pe portalul Slabute se duce o ampla campanie de informare si promovare a condimentelor naturale, felul in care se folosesc in diverse mancaruri, felul in care se pastreaza, proprietatile lor terapeutice, etc.
Condimente naturale
E-uri continute in “condimente chimice”
- Glutamat – E621 sau “deliciul alimentelor“
- E621 – Glutamat Monosodic
- Caragenan
- Inozinat disodic
- Guanilat disodic
- Acid citric
- …