Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Tagliatelle cu ciuperci marinate “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 4 portii:

  • tagliatelle cu spanac – 315 gr
  • ciuperci champignon marinate intregi – 255 gr
  • sare de/pentru masa – dupa gust

Mod de preparare:

  1. Tagliatelle se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
  2. Ciupercile marinate se taie feliute.
  3. Tagliatelle se scurg de apa, se sareaza dupa gust si se amesteca cu ciuperci marinate.

Pofta buna!

O portie are ~250 gr.

Informatii nutritionale Tagliatelle cu ciuperci marinate “Slabuta”

1x1.trans Tagliatelle cu ciuperci marinate Slabuta

Mancarica de vita cu ciuperci shiitake “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare:

  1. Carnea de vita se fierbe in apa cu sare cam 30-45 minute.
  2. Se ia o tigaie de teflon, se pune pe aragaz, se adauga uleiul si ceapa taiata marunt.
  3. Cand ceapa este rumena, se adauga carne de vita fiarta, taiata cubulete.
  4. Se amesteca bine si se tine pe foc mic cam 15 minute.
  5. Apoi se adauga ciupercile si iar se amesteca bine.
  6. Se sareaza dupa gust.
  7. Dupa 25 minute se stinge focul si se ia un vas de yena.
  8. Se aseaza un strat de vita cu ciuperci, deasupra se presara cascaval razuit, iar un strat de vita cu ciuperci si cascaval.
  9. Se da la cuptor pentru 30 minute.

Pofta buna!

Rezulta 1670 gr de mancare de vita cu ciuperci. O portie are ~ 210 gr.

Informatii nutritionale Mancarica de vita cu ciuperci shiitake “Slabuta”

1x1.trans Mancarica de vita cu ciuperci shiitake Slabuta

Ciulama de ciuperci

Cina, Pranz

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 1 ceapa maricica (80 gr)
  • 400 gr ciuperci champignon proaspete
  • 200 g smantana slaba 15%
  • 1 lingura de faina spelta (17 gr)
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • sare, piper
  • verdeata (marar)
  • 2 catei de usturoi

Mod de preparare:

  1. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.
  2. Se pune la calit intr-o lingura de ulei de masline.
  3. Cand a devenit ceapa rumena, se adauga ciupercile feliate, sarea si piperul.
  4. Se mai adauga 2-3 pahare de apa si se lasa sa fiarba pana ce scade apa.
  5. Dupa ce apa a scazut, se adauga o lingura de faina si se amesteca bine, ca sa nu se formeze cocolase.
  6. Se mai lasa sa fiarba inca 10-15 minute, dupa care se ia de pe foc si se incorporeaza smantana.
  7. Se adauga usturoiul pisat marunt si se amesteca.
  8. Se presara verdeata pe deasupra.

Pofta buna! Se serveste cu mamaliga.

Din ingredientele de mai sus rezulta 688 gr ciulama. O portie ciulama de ciuperci are ~170 gr.

Informatii nutritionale Ciulama de ciuperci

1x1.trans Ciulama de ciuperci

Tarta ciuperci

Cina, Pranz

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Ciupercile se spala si se taie felii.
  2. O forma se tapeteaza cu hartie de copt.
  3. Se aseaza primul strat de ciuperci, se sareaza.
  4. Deasupra se presara cascaval razuit.
  5. Se aseaza al doilea strat de ciuperci si cascaval razuit.
  6. Deasupra se pune oregano uscat.
  7. Se da la cuptor pentru 25 minute, foc mediu.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 793 gr tarta. O portie tarta de ciuperci are ~170 gr.

Informatii nutritionale Tarta ciuperci

1x1.trans Tarta ciuperci

Ciuperci innabusite

Cina, Pranz

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare:

  1. Ciupecile se spala bine. Se lasa la scurs.
  2. Intr-un castron se pune uleiul de masline si ceapa tocata marunt.
  3. Cand ceapa devine rumena, se adauga ciupercile intregi.
  4. Se amesteca bine, se sareaza, se pune un capac peste si se tine la foc mic, cam 20 minute.
  5. Dupa, se adauga usturoiul pisat si frunzele de patrunjel taiate marunt.
  6. Se mai tine 10 minute pe foc.

Este o garnitura dietetica (chiar si de post) ideala pentru peste, carne.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus au rezultat 1590 gr de ciuperci innabusite. O portie are ~200 gr.

Informatii nutritionale Ciuperci innabusite

1x1.trans Ciuperci innabusite