Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Lasagne

Pranz

Ingrediente pentru 10 portii:

  • foi lasagne din grau dur – 436 gr
  • sos Bechamel – 653 gr
  • sos Bolognese – 1660 gr
  • mozzarella – 255 gr
  • oregano – 1 lingurita
  • rosii pasate – 100 gr

Mod de preparare:

  1. Se prepara sosurile Bechamel si Bolognese.
  2. Se tapeteaza tava cu hartie de copt.
  3. Se toarna un strat de sos Bechamel, un strat de sos Bolognese si se pune primul strat de lasagne.
  4. Se continua asezarea pe straturi.
  5. Peste fiecare strat se presara mozzarella razuita si oregano uscat.
  6. Deasupra se toarna sos Bechamel, rosii pasate, oregano si mozzarella.
  7. Se acopera cu o folie de aluminiu.
  8. Se pune la cuptor la 180 C, timp de 20 minute, dupa care se indeparteaza folia si se lasa la cuptor 10 minute.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 2780 gr lasagne. O portie lasagne are ~278 gr.

Informatii nutritionale Lasagne

1x1.trans Lasagne

Sos Bolognese

Cina, Pranz

Sos Bolognese (ragu alla bolognese in limba italiana sau sauce bolognaise in limba franceza) este un sos pe baza de carne pentru paste, originar din Bologna, Italia.

Sos Bolognese poate fi folosit la pizza, paste, lasagne sau cannelloni.

Ingrediente pentru 8 portii:

  • carne tocata de vita 5% grasime – 635 gr
  • ceapa – 130 gr
  • usturoi – 12 gr (3 catei)
  • sare de/pentru masa – 1 gr
  • piper negru – 0.5 gr
  • rosii pasate – 400 gr
  • rosii decojite cubulete in suc propriu – 800 gr
  • ulei de masline extra virgin – 44.1 ml (4.5 linguri supa – medii)
  • morcovi, cruzi – 100 gr

Mod de preparare:

  1. Se prajesc ceapa, morcovul si usturoiul in uleiul de masline.
  2. Se adauga carnea macinata si se lasa la prajit, apoi se adauga rosiile.
  3. Se amesteca si se lasa la foc mediu 45 minute.
  4. Se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1660 gr sos.

Informatii nutritionale Sos Bolognese

1x1.trans Sos Bolognese

Sos Bechamel

Pranz

Sos Béchamel cunoscut sub numele de sos alb (Blanche sos) este unul dintre sosurile principale din bucataria franceza si este folosit in multe retete din bucataria italiana, de exemplu, lasagne.

Grosimea sosului final depinde de proportiile de lapte si faina.

Sosul Béchamel se foloseste pentru lasagne sau cannelloni.

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Se pune untul la incins si se presara faina.
  2. Se stinge cu lapte cate putin si se amesteca continuu.
  3. Se condimenteaza cu sare, piper.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 653 gr sos.

Informatii nutritionale Sos Bechamel

1x1.trans Sos Bechamel

“Placinta dietetica” cu urda

Cina, Mic dejun, Pranz

Multumesc slabutei Sherpika pentru inspiratie. 1x1.trans Placinta dietetica cu urda

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Dovleceii se scobesc de miez.
  2. Urda se amesteca cu ouale, sarea, mararul tocat marunt.
  3. Dovleceii se umplu cu pasta de urda.
  4. Deasupra se presara mozzarella razuita.
  5. Se pun pe o tava si se dau la cuptor pentru 40 minute, foc mediu.

Pofta buna! Ies niste placinte delicioase. 1x1.trans Placinta dietetica cu urda

Din ingredientele de mai sus rezulta 1270 gr de “placinta”. O portie placinta are ~210 gr.

Informatii nutritionale “Placinta dietetica” cu urda

1x1.trans Placinta dietetica cu urda

Budinca de cocos, cu sirop de agave

Gustari

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Laptele se amesteca cu apa.
  2. Praful de budinca se amesteca intr-un vas cu 4 linguri de lapte+apa, pana se dizolva complet.
  3. Restul de lapte+apa se pune pe foc, cand da in clocot se adauga budinca dizolvata si se amesteca continuu, ca sa nu se formeze cocolase.
  4. Se fierbe la foc mic 2-3 minute.
  5. Se stinge focul. Budinca se amesteca cu siropul de agave.
  6. Viitoarea forma pentru budinca se clateste cu apa rece.
  7. Budinca se varsa in forma si se lasa la racit.
  8. Dupa 5-6 ore se rastoarna si poate fi servita.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 490 gr budinca de cocos. O portie de budinca are ~122.5 gr.

Informatii nutritionale Budinca de cocos

1x1.trans Budinca de cocos, cu sirop de agave