Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Varza cu costita de porc afumata

Cina, Pranz

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Varza se curata, spala si se taie “fideluta”.
  2. Ceapa se toaca marunt.
  3. Costita se taie cubulete.
  4. Se ia un castron, se toarna 2 linguri de ulei si se adauga ceapa, se prajeste pana ceapa devine rumena.
  5. Se adauga costita, se mai caleste putin, apoi se adauga varza.
  6. Se amesteca bine si se lasa la foc mic, pentru a se innabusi.
  7. Dupa vreo 15 minute se adauga rosiile cubulete si apa, se amesteca si se lasa acoperit la foc mic, pana cand este gata, amestecand din cand in cand.
  8. Se sareaza si pipereaza dupa gust.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 980 gr de mancarica de varza. O portie are  245 gr.

Informatii nutritionale Varza cu costita de porc afumata

1x1.trans Varza cu costita de porc afumata

Tarta cu urda si dovlecei

Cina, Mic dejun, Pranz

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Dovleceii se spala bine si se dau pe razatoare.
  2. Separat, ouale se bat spuma, iar urda se marunteste cu o furculita.
  3. O forma se tapeteaza cu hartie de copt.
  4. Se aseaza primul strat de dovlecei razuiti, apoi urda.
  5. Se sareaza si pipereaza.
  6. Se aseaza al doilea strat de dovlecei razuiti si urda.
  7. Si tot asa, pana se termina ingredientele.
  8. La sfarsit se toarna deasupra ouale batute spuma.
  9. Se da la cuptor pentru 35-45 minute, foc mediu.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 815 gr tarta. O portie de tarta cu urda are ~205 gr.

Informatii nutritionale Tarta cu urda si dovlecei

1x1.trans Tarta cu urda si dovlecei

Prajitura cu urda si sirop de agave

Mic dejun

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare:

  1. Urda se marunteste cu ajutorul unei furculite.
  2. Se amesteca cu ouale batute spuma, esenta de rom si esenta de vanilie, praf de budinca si sirop de agave.
  3. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt.
  4. In forma se rastoarna compozitia obtinuta, se niveleaza cu o furculita si se da la cuptor.
  5. Se coace la foc mediu, 35-40 minute, pana prajitura devine rumena.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 950 gr de prajitura. O portie de prajitura cu urda are ~120 gr.

Informatii nutritionale Prajitura cu urda si sirop de agave

1x1.trans Prajitura cu urda si sirop de agave

Piure de conopida “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Conopida fiarta se pune in blender, se mixeaza pana se obtine o pasta omogena.
  2. Se amesteca cu maioneza, sa sareaza si se pipereaza dupa gust.

Pofta buna!

Informatii nutritionale Piure de conopida “Slabuta”

1x1.trans Piure de conopida Slabuta

Ciulama de ciuperci

Cina, Pranz

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 1 ceapa maricica (80 gr)
  • 400 gr ciuperci champignon proaspete
  • 200 g smantana slaba 15%
  • 1 lingura de faina spelta (17 gr)
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • sare, piper
  • verdeata (marar)
  • 2 catei de usturoi

Mod de preparare:

  1. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.
  2. Se pune la calit intr-o lingura de ulei de masline.
  3. Cand a devenit ceapa rumena, se adauga ciupercile feliate, sarea si piperul.
  4. Se mai adauga 2-3 pahare de apa si se lasa sa fiarba pana ce scade apa.
  5. Dupa ce apa a scazut, se adauga o lingura de faina si se amesteca bine, ca sa nu se formeze cocolase.
  6. Se mai lasa sa fiarba inca 10-15 minute, dupa care se ia de pe foc si se incorporeaza smantana.
  7. Se adauga usturoiul pisat marunt si se amesteca.
  8. Se presara verdeata pe deasupra.

Pofta buna! Se serveste cu mamaliga.

Din ingredientele de mai sus rezulta 688 gr ciulama. O portie ciulama de ciuperci are ~170 gr.

Informatii nutritionale Ciulama de ciuperci

1x1.trans Ciulama de ciuperci