Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Mancare scazuta de varza, dietetica

Retete

Mancare scazuta de varza, cu carne de porc degresata

Ingrediente:

  • Varza – 1750 gr
  • Ulei de masline – 15 ml (1 lingura)
  • Carne slaba de porc (degresata) – 550 gr
  • Pasta tomate – 60 gr
  • Ceapa – 100 gr
  • Sare de masa – 18 gr
  • Marar, uscat – 7 gr
  • Boia de ardei, dulce – 1 gr

Mod de preparare:

  1. Se pune la calit, intr-un castron mai maricel, ceapa si cu o lingura de ulei.
  2. Cand ceapa a devenit rumena, se adauga carnea degresata de porc, taiata cubulete.
  3. Se mai lasa la inabusit, pe foc mic, inca 15 minute.
  4. Dupa se adauga varza taiata fasii, tomatele (rosiile, bulion), sarea.
  5. Se amesteca bine, din cand in cand.
  6. Dupa vreo 15 minute se adauga boiau si apa.
  7. Se lasa la foc mic, pana scade apa.
  8. La sfarsit se adauga mararul.

Pofta buna!

Informatii nutritionale per 100 gr de mancarica dietetica de varza:

  • 67.83 kcal
  • 6.4 gr proteine
  • 2.47 gr grasimi
  • 13.69 mg colesterol
  • 5.32 gr carbohidrati
  • 2.03 gr fibre
  • 636.22 mg sodiu
  • 2.44 gr zahar

1x1.trans Mancare scazuta de varza, dietetica

Ciorba dietetica de pui

Calorii, Cina, Pranz

Ciorba dietetica de pui cu legume

Ingrediente:

  • Taitei – 30 g
  • Apa plata – 4000 ml
  • Dafin – 2 g
  • Piper negru – 2.1 g
  • Pui – 800 g
  • Ceapa – 107 g
  • Sare de masa – 18 g
  • Morcovi – 82 g
  • Amestec legume supa – 450 g

Din aceste ingrediente se primesc 3940 ml de ciorba.

Mod de preparare:

  1. Puiul il curatam de pielita, sa ramana cat mai putine urme de grasime.
  2. Punem o cratita cu 3 l de apa pe foc, in care adaugam puiul portionat, sarea, frunzele de dafin si piper negru boabe.
  3. Cand va da in clocot obligatoriu strangem spuma, pentru ca supa sa fie limpede.
  4. Adaugam amestecul de legume, morcovii taiati cuburi si ceapa taiata in felii.
  5. Atunci cand morcovii s-au fiert, adaugam taiteii.
  6. Mai fierbem ciorba pana cand s-au fiert si taiteii.

Pofta buna!

Informatii nutritionale per 100 gr de ciorba dietetica de pui:

  • 31.78 kcal
  • 4.7 gr proteine
  • 0.67 gr grasimi
  • 14.21 mg colesterol
  • 1.45 gr carbohidrati
  • 0.51 gr fibre
  • 196.16 mg sodiu
  • 0.27 gr zahar

1x1.trans Ciorba dietetica de pui

Mancarica dietetica de mazare

Cina, Pranz

Mancarica dietetica de mazare cu pulpa de porc degresata

Ingrediente:

  • Mazare verde, congelata – 1000g
  • Ceapa – 185g
  • Pulpa porc, fara grasime – 280g
  • Apa plata – 2750ml
  • Pasta tomate sau bulion – 50g (2 linguri)
  • Sare de masa – 18g (3 lingurite)
  • Morcovi – 135g
  • Ulei – 15ml (1 lingura)
  • Marar, uscat – 4g

Mod de preparare:

  1. Intr-un castron mare, se pun ceapa si carnea taiate cubulete. Se pun la foc mic.
  2. Intre timp, se curata morcovii, si se taie. Se adauga la ceapa si carne.
  3. Dupa 15 minute, se adauga mazarea si pasta de tomate. Se amesteca bine si se mai lasa 5 minute.
  4. Se adauga apa si se da la foc mare.
  5. Se adauga sarea.
  6. Cand a inceput sa dea in clocot, facem focul mai mic si atunci cand morcovii sunt gata, putem servi mancarica de mazare.
  7. La sfarsit se adauga mararul uscat.

Pofta buna!

Din aceste ingrediente se primesc 3.364 kg de mancarica. 1x1.trans Mancarica dietetica de mazare

Informatii nutritionale per 100 gr de mancarica dietetica de mazare:

  • 42.03 kcal
  • 3.77 gr proteine
  • 0.85 gr grasimi
  • 5.04 gr carbohidrati
  • 207.38 mg sodiu
  • 0.18 gr zahar

1x1.trans Mancarica dietetica de mazare

Sos dietetic de ciuperci

Cina, Pranz

Sos dietetic de ciuperci (pentru mamaliguta, orez, paste)

Ingrediente:

  • Ciuperci champignon crude, 160g
  • Pasta tomate, 20g ( 1 lingura)
  • Apa plata, 100ml
  • Sare de masa, 0.5g (varf de cutit)
  • Ulei, 15ml (1 lingura), facultativ
  • Marar, piper, dupa gust

Mod de preparare:

  1. Intr-o tigaie se pun 1 lingura de ulei (facultativ), se taie ciupercutele felii, se adauga o lingura de pasta de tomate sau bulion de rosii, apa, sare, marar si piper dupa gust.
  2. Toate acestea se gatesc la foc mare, timp de 15 minute.
  3. Se poate folosi ca sos pentru mamaliguta, paste sau orez.

Pofta buna!

Din aceste ingrediente va ies 230 gr de sos dietetic de ciuperci

Informatii nutritionale pentru 100 gr de sos:

  • 80.43 kcal
  • 1.6 gr proteine
  • 6.52 gr grasimi
  • 4.17 gr carbohidrati
  • 1.52 gr fibre
  • 84.26 mg sodiu
  • 1.3 gr zahar

1x1.trans Sos dietetic de ciuperci

Placinta dietetica (foietaj) cu branza

Cina, Mic dejun, Pranz

Este o reteta dietetica de placinta, foarte buna si gustoasa. 1x1.trans Placinta dietetica (foietaj) cu branza

Placinta (foietaj) cu branza de vaci slaba

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Foile de placinta se pun la decongelat, 15-20 minute.
  2. Intre timp se amesteca branza de vaci cu ouale si mararul.
  3. Se ia o forma (tava) si se unge cu ulei, ca sa nu se lipeasca placinta.
  4. Fiecare foaie de placinta se unge cu putin ulei, iar la fiecare 3 foi se pune umplutura.
  5. Cand este gata placinta, se pune intr-un cuptor, incalzit in prealabil la 180 C.
  6. Se coace pana se face rumena.
  7. Se scoate placinta din cuptor si se stropeste cu putina apa, si o lasam acoperita cu un prosop pentru inca 15-20 minute.
  8. Se serveste calda.

Pofta buna!

Informatii nutritionale pentru 100 gr de placinta cu branza:

  • 181.68 kcal
  • 15.11 gr proteine
  • 5.85 gr grasimi
  • 16.9 gr carbohidrati
  • 19.27 mg sodiu

1x1.trans Placinta dietetica (foietaj) cu branza