Mancare scazuta de varza, cu carne de porc degresata
Ingrediente:
- Varza – 1750 gr
- Ulei de masline – 15 ml (1 lingura)
- Carne slaba de porc (degresata) – 550 gr
- Pasta tomate – 60 gr
- Ceapa – 100 gr
- Sare de masa – 18 gr
- Marar, uscat – 7 gr
- Boia de ardei, dulce – 1 gr
Mod de preparare:
- Se pune la calit, intr-un castron mai maricel, ceapa si cu o lingura de ulei.
- Cand ceapa a devenit rumena, se adauga carnea degresata de porc, taiata cubulete.
- Se mai lasa la inabusit, pe foc mic, inca 15 minute.
- Dupa se adauga varza taiata fasii, tomatele (rosiile, bulion), sarea.
- Se amesteca bine, din cand in cand.
- Dupa vreo 15 minute se adauga boiau si apa.
- Se lasa la foc mic, pana scade apa.
- La sfarsit se adauga mararul.
Pofta buna!
Informatii nutritionale per 100 gr de mancarica dietetica de varza:
- 67.83 kcal
- 6.4 gr proteine
- 2.47 gr grasimi
- 13.69 mg colesterol
- 5.32 gr carbohidrati
- 2.03 gr fibre
- 636.22 mg sodiu
- 2.44 gr zahar
Etichete: dietetic, mancaruri dietetice, reteta dietetica, retete dietetice, retete slabit