Chiftele de conopida cu branza de vaci “Slabuta”
25 Octombrie, 2010Cina, Mic dejun, Pranz, Retete "Slabuta"Ingrediente pentru 6 portii:
- conopida, gatita, fiarta, scursa de apa, fara sare – 983 gr
- cascaval Ceddar cu cheag tare – 75 gr
- ou de gaina – 4 bucati
- branza proaspata de vaca 9% grasime – 500 gr
- ceapa – 170 gr
- patrunjel, proaspat – 20 gr
- sare de/pentru masa – 2.5 gr
- piper negru – 0.5 gr
Mod de preparare:
- Conopida fiarta se da prin blender impreuna cu ceapa si patrunjelul proaspat.
- Se adauga cascavalul razuit, branza de vaci si ouale batute.
- Se sareaza si pipereaza dupa gust.
- Se ia o tava, peste care se pune hartie de copt.
- Se formeaza chiftele din compozitia obtinuta si se aseaza pe platou.
- Se da la cuptor pentru 35 minute, foc mediu.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta ~1130 gr , adica 23 de chiftele a cate 50 gr fiecare. O portie inseamna 4 chiftele.