Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Chiftele de conopida cu branza de vaci “Slabuta”

Cina, Mic dejun, Pranz, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Conopida fiarta se da prin blender impreuna cu ceapa si patrunjelul proaspat.
  2. Se adauga cascavalul razuit, branza de vaci si ouale batute.
  3. Se sareaza si pipereaza dupa gust.
  4. Se ia o tava, peste care se pune hartie de copt.
  5. Se formeaza chiftele din compozitia obtinuta si se aseaza pe platou.
  6. Se da la cuptor pentru 35 minute, foc mediu.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta ~1130 gr , adica 23 de chiftele a cate 50 gr fiecare. O portie inseamna 4 chiftele.

Informatii nutritionale Chiftele de conopida cu branza de vaci “Slabuta”

1x1.trans Chiftele de conopida cu branza de vaci Slabuta

Mancarica de vita cu ciuperci shiitake “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare:

  1. Carnea de vita se fierbe in apa cu sare cam 30-45 minute.
  2. Se ia o tigaie de teflon, se pune pe aragaz, se adauga uleiul si ceapa taiata marunt.
  3. Cand ceapa este rumena, se adauga carne de vita fiarta, taiata cubulete.
  4. Se amesteca bine si se tine pe foc mic cam 15 minute.
  5. Apoi se adauga ciupercile si iar se amesteca bine.
  6. Se sareaza dupa gust.
  7. Dupa 25 minute se stinge focul si se ia un vas de yena.
  8. Se aseaza un strat de vita cu ciuperci, deasupra se presara cascaval razuit, iar un strat de vita cu ciuperci si cascaval.
  9. Se da la cuptor pentru 30 minute.

Pofta buna!

Rezulta 1670 gr de mancare de vita cu ciuperci. O portie are ~ 210 gr.

Informatii nutritionale Mancarica de vita cu ciuperci shiitake “Slabuta”

1x1.trans Mancarica de vita cu ciuperci shiitake Slabuta

Omleta cu sunca si branza, South Beach faza I

Mic dejun, Pranz

Ingrediente pentru 2-4 portii:

  • oua proaspete – 5 bucati
  • ulei de masline – 12ml (1 lingura)
  • sare de/pentru masa – 0.5g
  • sunca Praga – 107 gr
  • telemea de vaca light 10,5% – 80 gr
  • cimbru, uscat – 1 gr

Mod de preparare:

  1. Bati ouale bine, adaugi putina sare.
  2. Incalzesti tigaia, cand este fierbinte torni o lingura de ulei.
  3. Imprastii uleiul prin toata tigaia.
  4. Torni ouale batute.
  5. Lasi asa la foc mediu cam 1 minut, pui sunca.
  6. Cand s-a prins bine omleta o intorci pe partea cealalta.
  7. Cand este gata, o pui in farfurie, deasupra presari branza si o impaturesti.
  8. Deasupra presari cimbru.

Pofta buna!

O portie mica de omleta cu sunca si branza are ~106 gr.

O portie mare de omleta cu sunca si branza are ~212 gr.

Informatii nutritionale Omleta cu sunca si branza, South Beach faza I

Clatita cu seminte de in si fructoza

Mic dejun

Multumesc slabutei Tina pentru aceasta minunata reteta.

Clatita a avut un gust neobisnuit, de caramel, foarte satioasa si buna. 1x1.trans Clatita cu seminte de in si fructoza

Ingrediente pentru o clatita (72 gr):

  • 2 lingurite de fructoza
  • 1 ou batut spuma
  • 2 linguri de seminte de in
  • 1 lingurita de esenta de vanilie

Mod de preparare:

  1. Am macinat semintele de in.
  2. Le-am amestecat cu oul batut bine, fructoza si esenta de vanilie.
  3. Se prajeste, fara ulei intr-o tigaie incinsa, pe ambele parti.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta o clatita de 72 gr.

Informatii nutritionale Clatita cu seminte de in si fructoza

1x1.trans Clatita cu seminte de in si fructoza

Mancare de mazare, de post

Cina, Pranz

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Se ia un castron, se pune pe foc, se adauga uleiul de masline si ceapa taiata marunt.
  2. Cand ceapa devine rumena, se adauga mazarea congelata, se amesteca bine si se face focul mediu.
  3. Se tine la innabusit cam 15-20 minute.
  4. Se sareaza si pipereaza dupa gust.
  5. Se adauga rosiile pasate, se amesteca si se tine pe foc mic pana este gata.

Pofta buna!

O portie are ~260 gr.

Informatii nutritionale Mancare de mazare, de post