Ingrediente pentru 16 portii:
- faina de spelta – 85 gr
- foi de Lasagne din grau dur – 21 foi
- usturoi – 12 gr
- spanac, congelat, tocat sau frunze, nepreparat – 1000 gr
- ulei de masline extra virgin – 32.8 ml (2 linguri mari)
- ceapa – 130 gr
- mozzarella – 215 gr
- lapte semidegresat 1,5% grasime – 500 ml
- sare de/pentru masa – 2 gr
- unt 60% grasime – 85 gr
- urda – 725 gr
- condimente, oregano (sovarf) uscat – 3 gr
Mod de preparare:
- Se pune o tigaie pe foc, se adauga uleiul de masline si ceapa si usturoiul tocat marunt, se calesc putin.
- Cand ceapa devine rumena, se adauga spanacul.
- Se amesteca bine si se lasa la foc mediu pana ce spanacul se decongeleaza tot.
- Se sareaza dupa gust.
- Separat se prepara sosul Bechamel (vezi: Sos Bechamel)
- Se ia o forma, se tapeteaza cu hartie de copt.
- Se aseaza primul strat de spanac, deasupra se pun foile de lasagne.
- Foile se ung cu sosul bechamel, se pune spanacul si urda, se niveleaza.
- Dupa fiecare strat presaram putina mozzarella razuita si oregano.
- Cand sunt asezate toate foile, tava se da la cuptor, primele 20 minute foc mare, iar apoi la foc mediu-mic 35 minute.
Pofta buna! Se serveste numai calda.
Din ingredientele de mai sus rezulta 2490 gr de lasagne, o portie are ~155 gr.