Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Lasagne cu spanac si urda “Slabuta”

Cina, Mic dejun, Pranz, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 16 portii:

Mod de preparare:

  1. Se pune o tigaie pe foc, se adauga uleiul de masline si ceapa si usturoiul tocat marunt, se calesc putin.
  2. Cand ceapa devine rumena, se adauga spanacul.
  3. Se amesteca bine si se lasa la foc mediu pana ce spanacul se decongeleaza tot.
  4. Se sareaza dupa gust.
  5. Separat se prepara sosul Bechamel (vezi: Sos Bechamel)
  6. Se ia o forma, se tapeteaza cu hartie de copt.
  7. Se aseaza primul strat de spanac, deasupra se pun foile de lasagne.
  8. Foile se ung cu sosul bechamel, se pune spanacul si urda, se niveleaza.
  9. Dupa fiecare strat presaram putina mozzarella razuita si oregano.
  10. Cand sunt asezate toate foile, tava se da la cuptor, primele 20 minute foc mare, iar apoi la foc mediu-mic 35 minute.

Pofta buna! Se serveste numai calda.

Din ingredientele de mai sus rezulta 2490 gr de lasagne, o portie are ~155 gr.

Informatii nutritionale Lasagne cu spanac si urda “Slabuta”

1x1.trans Lasagne cu spanac si urda Slabuta

Supa crema de broccoli, conopida si pui “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 10 portii:

Mod de preparare:

  1. Conopida si broccoli fierte se pun in blender si se mixeaza pana se obtine o masa uniforma densa.
  2. Se pun 2000 ml de apa la fiert, se sareaza dupa gust.
  3. Pieptul de pui se taie fasii mici si subtiri si se pune in apa la fiert.
  4. Cand carnea este gata fiarta, se adauga pasta de conopida-broccoli.
  5. Se aduce la punctul de fierbere si se fierbe 3-4 minute, adaugand treptat smantana si amestecand continuu.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 2060 gr supa crema, o portie are ~210 gr.

Informatii nutritionale Supa crema de broccoli, conopida si pui

1x1.trans Supa crema de broccoli, conopida si pui Slabuta

Crap cu ciuperci si broccoli, la cuptor

Cina, Pranz

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Pestele se spala, se curata (cantitatea trecuta la ingrediente se refera la peste deja curatat).
  2. Se pune pe o tava, se condimenteaza, se sareaza.
  3. Ciupercile se spala, se pun deasupra pestelui, la fel se face si cu broccoli congelat se aseaza deasupra sau in jurul pestelui.
  4. Se da la cuptor, la foc mediu 20 minute, apoi la foc mic 1 ora.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta o tarta de 1290 gr. O portie are ~322.5 gr.

Informatii nutritionale Crap cu ciuperci si broccoli, la cuptor

1x1.trans Crap cu ciuperci si broccoli, la cuptor

Tarta cu broccoli si conopida “Slabuta”

Cina, Mic dejun, Pranz, Retete "Slabuta"

Este o reteta dietetica, putin calorica, cu indice glicemic 17 si incarcatura glicemica mica (0.7/100 gr).

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare:

  1. Se ia o tava rontunda, se tapeteaza cu hartie de copt.
  2. Se niveleaza toata branza de vaci, ca sa formeze un blat. Se sareaza.
  3. In mijlocul tartei se “infige” in branza de vaci conopida fiarta racita.
  4. Iar pe exterior/margini se aseaza broccoli fiert.
  5. Se sareaza dupa gust. Deasupra se pune ardeiul gras rosu tocat.
  6. Se bat ouale bine si se toarna deasupra.
  7. Mozzarella se taie feliute, care se pun peste tarta.
  8. Se da la cuptor pentru 35 minute.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta o tarta de 1755 gr. O portie are ~220 gr.

Informatii nutritionale Tarta cu broccoli si conopida “Slabuta”

1x1.trans Tarta cu broccoli si conopida Slabuta

Snitele de soia

Cina, Mic dejun, Pranz

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Snitelele de soia se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.
  2. Se pun la scurs.
  3. Cele 2 oua se bat bine, se sareaza si pipereaza dupa gust.
  4. Snitelele de soia, scurse de apa, se inmoaie in oaule batute si se pun la prajit in ulei de masline, la foc mediu.
  5. Se frig pe ambele parti.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 430 gr de snitele, o portie are ~107.5 gr.

Informatii nutritionale Snitele de soia