Odata cu lansarea comunitatii Slabute in toamna 2008, am inceput sa aprofundez domeniul nutritiei si studiul despre aditivii alimentari, astfel am identificat aditivul alimentar E621, care se afla in topul E-urilor periculoase si se gaseste in foarte multe alimente.
Am fost neplacut surprinsa de faptul ca in Romania nu se vorbea deloc despre utilizarea lui in industria alimentara, despre efectele nocive pe termen lung, cu toate ca, dupa cum am mentionat mai sus, este unul dintre cei mai periculosi aditivi alimentari.
Initial, cand am scris pentru prima data (trebuie sa fii logat) pe 02.02.2009 un articol despre acest aditiv periculos, putini ne impartaseau “actiunea”, dar, in final, incepand cu anul 2010 cand Slabute a inceput sa fie cunoscut, acest subiect a fost preluat si mediatizat pe scara larga si pe televiziuni si prin ziare.
Din pacate, cand ma uit in directia celor care dau autorizatii si stabilesc normele in alimentatie, nu pot sa nu ma intreb, cu toate ca se stiu efectele negative ale acestui aditiv alimentar, de ce inca nu este interzis?
In cazul acesta, nu imi ramane decat sa va spun: “Informati-va si fiti atenti la etichete”.