Ingrediente:
- 5 oua, fierte tari
- o conserva de ton (in apa sau ulei)
- rosii
- maioneza de casa
- patrunjel, pentru ornat
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Se fierb ouale.
- Se taie pe lungime in 2 jumatati.
- Se scot galbenusurile.
- Separat galbenusurile se amesteca cu tonul maruntit. Se adauga sare si piper dupa gust.
- Se umplu albusurile cu aceasta compozitie.
- Se aseaza pe un platou.
- Deasupra se pune maioneza de casa.
- Iar din rosii se “decupeaza” niste “palarii” care se pun deasupra albusurilor.
- Intre aceste “ciupercute” se pun fire de patrunjel. Ca si cum ar fi iarba intre ciuperci.
Informatii nutritionale pentru 100 gr:
188.52 kcal * 10.7 gr proteine * 17.7 gr grasimi * 145.7 mg colesterol * 1.55 gr carbohidrati * 0.26 gr fibre * 114.85 mg sare * 0.44 gr zahar
O portie, adica o jumatate de ou umplut are in jur de 35 gr.