Ingrediente pentru 4 portii:
- sare de/pentru masa – 1 gr
- paste Spaghete din grau dur – 225 gr
- condimente, oregano (sovarf) uscat – 1.8 gr
- rosii gata date pe razatoare – 715 gr
- ulei de masline extra virgin – 16.4 ml
- ceapa – 130 gr
- urda – 50 gr
Mod de preparare:
- Rosiile se spala si se dau razatoare.
- Ceapa se taie rondele si se caleste intr-o lingura de ulei de masline.
- Cand ceapa devine rumena, se adauga rosiile.
- Se amesteca, se sareaza, se adauga oregano si se lasa la foc mic 15 minute.
- Pastele se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Pastele se curg de apa si se amesteca cu sosul de rosii.
- Se servesc cu urda maruntita.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 1112 gr paste cu sos de rosii. O portie are ~280 gr.