Ingrediente pentru 2 portii:
- prepelita, carne si piele, cruda – 470 gr (4 bucati)
- otet de vin rosu – 50 ml
- morcovi, cruzi – 95 gr
- vin alb demi-dulce – 120 ml
- piper negru – 15 boabe
- dafin – 3 frunze
- ceapa – 187 gr
- ulei de masline extra virgin – 9.8 ml (1 lingura medie, supa)
- apa plata – 250 ml
Mod de preparare:
- Intr-0 cratita, se amesteca otetul, vinul, apa, uleiul de masline, ceapa taiata rondele, frunzele de dafin, morcovii taiati felii si piperul negru.
- Se adauga prepelitele spalate in prealabil.
- Se acopera si se da la frigider pentru cel putin 8 ore.
- Se fac la gratar prepelitele.
- Se stropesc cu marinada.
- Morcovii se fac si ei pe gratar.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 385 gr de prepelita. O portie, 2 prepelite, are 192.5 gr.