Tarta cu broccoli si conopida “Slabuta”
20 Noiembrie, 2010Este o reteta dietetica, putin calorica, cu indice glicemic 17 si incarcatura glicemica mica (0.7/100 gr).
Ingrediente pentru 8 portii:
- broccoli, gatit, fiert, scurs de apa, cu sare – 452 gr
- conopida, gatita, fiarta, scursa de apa, cu sare – 530 gr
- branza negrasa 0% grasime – 750 gr
- ardei gras, dulce, rosu, congelat, tocat, nepreparat – 25 gr
- ou de gaina, integral – 3 bucati
- mozzarella (branza cu cheag tare) – 95 gr
- sare de/pentru masa – 6 gr (1 lingurita)
Mod de preparare:
- Se ia o tava rontunda, se tapeteaza cu hartie de copt.
- Se niveleaza toata branza de vaci, ca sa formeze un blat. Se sareaza.
- In mijlocul tartei se “infige” in branza de vaci conopida fiarta racita.
- Iar pe exterior/margini se aseaza broccoli fiert.
- Se sareaza dupa gust. Deasupra se pune ardeiul gras rosu tocat.
- Se bat ouale bine si se toarna deasupra.
- Mozzarella se taie feliute, care se pun peste tarta.
- Se da la cuptor pentru 35 minute.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta o tarta de 1755 gr. O portie are ~220 gr.