Placinta/tarta dietetica cu dovleac “Slabuta” (Pumpkin Pie)
13 Noiembrie, 2010Gustari, Mic dejun, Retete "Slabuta"Ingrediente pentru 8 portii:
- dovleac, de iarna, toate varietatile, crud – 1055 gr
- sirop de agave Bio 100% organic – 160 ml
- sare de/pentru masa – 6 gr (1 lingurita)
- faina de grau, integrala – 220 gr
- tarate de grau – 65 gr
- ulei de masline extra virgin – 58.8 ml (3 linguri supa)
- apa plata – 280 ml
- scortisoara – 2 gr (1 lingurita)
Mod de preparare blat:
- Se amesteca faina cu tarate, ulei de masline, sare si apa pana se obtine o masa de tip aluat.
- Se lasa deoparte la “odihnit”.
Mod de preparare umplutura:
- Dovleacul se da pe razatoare si se pune intr-o cratita pe foc pentru 15 minute.
- Se ia dovleacul de pe foc si cand s-a racit i se adauga siropul de agave si scortisoara.
Mod de preparare tarta:
- Se unge o tava cu putin ulei, se intinde, uniform cu mana, aluatul (lateralele ridicate), iar deasupra se pune umplutura.
- Se da la cuptor, foc mediu – 25 minute, foc mic – 15 minute.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 1175 gr de tarta. O portie are ~145 gr.