Ingrediente pentru 4 portii:
- ulei de masline extra virgin – 32.8 ml (2 linguri mari)
- spanac congelat – 800 gr
- crevete fierte (cantitate fara coaja) – 286 gr
- ou de gaina – 1 bucata
- ceapa – 160 gr
- lapte UHT degresat 0,5% grasime – 150 ml
- usturoi – 7 gr
Mod de preparare:
- Crevetele trecute la gramaje sunt pentru carne curata, fara coaja.
- Se ia o tigaie, se pune ulei si ceapa la incins. Se amesteca, cand ceapa devine rumena, se adauga spanacul.
- Se tine pe foc mic, la innabusit, pentru 20 minute, amestecand din cand in cand.
- Se sareaza dupa gust.
- Se adauga lapte si oul batut, se amesteca.
- Se adauga carnea de crevete.
- Se mai tine pe foc cam 10 minute.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 1185 gr de mancare de crevete, o portie are ~ 295 gr.