Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Prajitura cu urda si sirop de agave

Mic dejun

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare:

  1. Urda se marunteste cu ajutorul unei furculite.
  2. Se amesteca cu ouale batute spuma, esenta de rom si esenta de vanilie, praf de budinca si sirop de agave.
  3. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt.
  4. In forma se rastoarna compozitia obtinuta, se niveleaza cu o furculita si se da la cuptor.
  5. Se coace la foc mediu, 35-40 minute, pana prajitura devine rumena.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 950 gr de prajitura. O portie de prajitura cu urda are ~120 gr.

Informatii nutritionale Prajitura cu urda si sirop de agave

1x1.trans Prajitura cu urda si sirop de agave

Budinca de cocos, cu sirop de agave

Gustari

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Laptele se amesteca cu apa.
  2. Praful de budinca se amesteca intr-un vas cu 4 linguri de lapte+apa, pana se dizolva complet.
  3. Restul de lapte+apa se pune pe foc, cand da in clocot se adauga budinca dizolvata si se amesteca continuu, ca sa nu se formeze cocolase.
  4. Se fierbe la foc mic 2-3 minute.
  5. Se stinge focul. Budinca se amesteca cu siropul de agave.
  6. Viitoarea forma pentru budinca se clateste cu apa rece.
  7. Budinca se varsa in forma si se lasa la racit.
  8. Dupa 5-6 ore se rastoarna si poate fi servita.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 490 gr budinca de cocos. O portie de budinca are ~122.5 gr.

Informatii nutritionale Budinca de cocos

1x1.trans Budinca de cocos, cu sirop de agave

Ciocolata dietetica

Gustari

Multumesc slabutei Dorutza pentru inspiratie. 1x1.trans Ciocolata dietetica Ciocolata a iesit foarte buna.

Ingrediente pentru 20 portii:

Mod de preparare:

  1. Laptele praf se amesteca cu cacao.
  2. Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul brut. Se amesteca pana se dizolva zaharul. Cand incepe sa fiarba, siropul va face o spuma alba. Din acest moment, in functie de cat fierbeti siropul asa va iesi ciocolata. Daca o vreti mai moale si “cauciucoasa” faceti un sirop subtirel. Daca vreti o ciocolata faramicioasa faceti un sirop gros, ca mierea aproape.
  3. Cand siropul este gata, se stinge focul si se adauga laptele praf in cateva transe, pana se omogenizeaza bine.
  4. Se sdauga untul (topit un pic) si esenta de rom si vanilie, si se amesteca bine.
  5. Se punem repede compozitia intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt si se niveleaza cu dosul unei linguri, inmuiata frecvent in apa rece.
  6. Dupa ce s-a racit, se da la frigider pana se intareste.
  7. Daca ati facut siropul subtire va trebui sa o lasati peste noapte sa se intareasca, daca insa ati facut siropul gros va dura doar 2-3 ore pana sa o puteti taia.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 640 gr ciocolata. O portie de ciocolata dietetica are ~32 gr.

Informatii nutritionale Ciocolata dietetica

1x1.trans Ciocolata dietetica

Jeleu cu fructe (piersici, pere)

Gustari

Ingrediente pentru 5 portii:

Mod de preparare:

  1. Gelatina se pune in apa la inmuiat.
  2. Dupa 60 minute, vasul cu gelatina se pune la foc mic, amestecand continuu.
  3. Se adauga fructoza si se amesteca pana la dizolvare.
  4. Atentie! Gelatina nu se aduce la fierbere, in momentul in care s-a dizolvat se ia de pe foc.
  5. Se toarna intr-un vas si se pune deoparte la racit.
  6. In formele de jeleu, se aranjeaza feliile de fructe (piersici, pere).
  7. Cand gelatina s-a mai racit, se toarna deasupra fructelor si se da la frigider.
  8. Se serveste atunci cand gelatina s-a intarit.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1195 gr de jeleu cu fructe. O portie de jeleu cu fructe are ~240 gr.

Informatii nutritionale Jeleu cu fructe (piersici, pere)

1x1.trans Jeleu cu fructe (piersici, pere)

Tort dietetic, cu lapte de pasare, “Slabuta”

Gustari, Mic dejun, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 10 persoane:

  • gelatina alimentara rapid dizolvabila – 30 gr
  • caise – 205 gr
  • iaurt natur – 140 gr
  • lapte UHT degresat 0,5% grasime, imbogatit cu vitamine (A, E si D3) – 60 ml
  • cacao, continut scazut de grasimi – 5 gr
  • ou de gaina – 100 gr (2 bucati)
  • praf de copt, scazut in sodiu – 6 gr
  • faina integrala de grau – 105 gr
  • fructoza – 113 gr
  • albus de ou – 240 gr (8 bucati)
  • piersici – 210 gr

Mod de preparare blat:

  1. Cele 2 oua se separa in galbenusuri si albusuri.
  2. Galbenusurile impreuna cu 13 gr fructoza se mixeaza pana fac spuma.
  3. Separat se amesteca praful de copt cu faina.
  4. Se adauga galbenusurile spuma si laptele.
  5. Se mixeaza iar, foarte bine.
  6. La sfarsit se adauga albusurile facute spuma cu mixerul.
  7. Intr-o forma de copt (cu lateral detasabil), tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptor preincalzit la 220 C, la foc mediu.
  8. Dupa ce este gata blatul, se pune la racit, se elibereaza forma, pentru ca va fi folosita pentru obtinerea laptelui de pasare.

Mod de preparare lapte de pasare:

  1. Albusurile (8 bucati) se amesteca cu  restul de fructoza (100 gr) si se bat cu mixerul la viteza mare, pana se tripleaza volumul lor.
  2. Gelatina se dizolva conform retetei (la a mea era proportia asa, 15 gr gelatina la 100 ml apa rece si lasat asa 20 minute).
  3. Dupa, albusurile batute spuma se amesteca cu gelatina dizolvata si se pun pe foc mic amestecand mereu, pana se topeste toata gelatina.
  4. Se ia de pe foc, in nici un caz nu se aduce la fierbere.
  5. Se toarna in vasul cu peretii detasabili, in care am copt blatul, si se da la frigider.
  6. Cand s-a intarit laptele de pasare (cam 1-1.30 ora) se scot peretii formei si se aseaza laptele de pasare pe blatul, uns cu iaurt si feliutele de piersici.
  7. Deasupra laptelui de pasare se aseaza feliute de caise. Iar deasupra se presara cacao.
  8. Se tine la frigider tortul.

Este un tort delicios, putin caloric si are multe proteine. 1x1.trans Tort dietetic, cu lapte de pasare, Slabuta Se orneaza tortul cu frunze de menta.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1410 gr tort. O portie, 1 felie, are ~140 gr.

Informatii nutritionale Tort dietetic, cu lapte de pasare, “Slabuta”

1x1.trans Tort dietetic, cu lapte de pasare, Slabuta