Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Budinca de cocos, cu sirop de agave

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Laptele se amesteca cu apa.
  2. Praful de budinca se amesteca intr-un vas cu 4 linguri de lapte+apa, pana se dizolva complet.
  3. Restul de lapte+apa se pune pe foc, cand da in clocot se adauga budinca dizolvata si se amesteca continuu, ca sa nu se formeze cocolase.
  4. Se fierbe la foc mic 2-3 minute.
  5. Se stinge focul. Budinca se amesteca cu siropul de agave.
  6. Viitoarea forma pentru budinca se clateste cu apa rece.
  7. Budinca se varsa in forma si se lasa la racit.
  8. Dupa 5-6 ore se rastoarna si poate fi servita.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 490 gr budinca de cocos. O portie de budinca are ~122.5 gr.

Informatii nutritionale Budinca de cocos

1x1.trans Budinca de cocos, cu sirop de agave

Ciocolata dietetica

Multumesc slabutei Dorutza pentru inspiratie. 1x1.trans Ciocolata dietetica Ciocolata a iesit foarte buna.

Ingrediente pentru 20 portii:

Mod de preparare:

  1. Laptele praf se amesteca cu cacao.
  2. Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul brut. Se amesteca pana se dizolva zaharul. Cand incepe sa fiarba, siropul va face o spuma alba. Din acest moment, in functie de cat fierbeti siropul asa va iesi ciocolata. Daca o vreti mai moale si “cauciucoasa” faceti un sirop subtirel. Daca vreti o ciocolata faramicioasa faceti un sirop gros, ca mierea aproape.
  3. Cand siropul este gata, se stinge focul si se adauga laptele praf in cateva transe, pana se omogenizeaza bine.
  4. Se sdauga untul (topit un pic) si esenta de rom si vanilie, si se amesteca bine.
  5. Se punem repede compozitia intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt si se niveleaza cu dosul unei linguri, inmuiata frecvent in apa rece.
  6. Dupa ce s-a racit, se da la frigider pana se intareste.
  7. Daca ati facut siropul subtire va trebui sa o lasati peste noapte sa se intareasca, daca insa ati facut siropul gros va dura doar 2-3 ore pana sa o puteti taia.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 640 gr ciocolata. O portie de ciocolata dietetica are ~32 gr.

Informatii nutritionale Ciocolata dietetica

1x1.trans Ciocolata dietetica

Ardei umpluti cu urda

Ingrediente pentru 5 portii:

Mod de preparare:

  1. Ardeii se taie de capac si se curata de seminte.
  2. Se spala bine.
  3. Intr-un vas se amesteca bine urda, mararul si sarea.
  4. Se umplu ardeii cu pasta obtinuta si se pun la frigider cam 2 ore.
  5. Se pot manca si imediat.

Pofta buna!

Un ardei umplut are 108 gr.

Informatii nutritionale Ardei umpluti cu urda

Cocktail-uri de vara cu pepene galben si piersici

Cocktail cu piersici, pepene galben si lapte degresat

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare:

  1. Pepenele galben se spala, se curata de coaja si seminte si se taie in bucati.
  2. Piersicile se spala, se curata de sambure si se taie in cubulete.
  3. Pepenele si piersicile se pun in blender impreuna cu laptele si se mixeaza, pana se obtine o pasta omogena.
  4. Se toarna in pahare de cocktail si poate servit.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1765 gr cocktail. O portie cocktail are ~220 gr.

Informatii nutritionale Cocktail cu piersici, pepene galben si lapte degresat

1x1.trans Cocktail uri de vara cu pepene galben si piersici

Cocktail cu piersici, pepene galben, mere si sirop de lamaie

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Pepenele galben se spala, se curata de coaja si seminte si se taie in bucati.
  2. Piersicile se spala, se curata de sambure si se taie in cubulete.
  3. Merele se spala, se curata de cotor si seminte, si se taie cubulete.
  4. Pepenele, merele si piersicile se pun in blender, impreuna cu siropul de lamaie, si se mixeaza, pana se obtine o pasta omogena.
  5. Se toarna in pahare de cocktail si poate servit.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1595 gr cocktail. O portie cocktail are ~265 gr.

Informatii nutritionale Cocktail cu piersici, pepene galben, mere si sirop de lamaie

1x1.trans Cocktail uri de vara cu pepene galben si piersici

Cocktail cu piersici si pepene galben

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Pepenele galben se spala, se curata de coaja si seminte si se taie in bucati.
  2. Piersicile se spala, se curata de sambure si se taie in cubulete.
  3. Pepenele si piersicile se pun in blender si se mixeaza, pana se obtine o pasta omogena.
  4. Se toarna in pahare de cocktail si poate servit.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1465 gr cocktail. O portie cocktail are ~245 gr.

Informatii nutritionale Cocktail cu piersici si pepene galben

1x1.trans Cocktail uri de vara cu pepene galben si piersici

Jeleu cu fructe (piersici, pere)

Ingrediente pentru 5 portii:

Mod de preparare:

  1. Gelatina se pune in apa la inmuiat.
  2. Dupa 60 minute, vasul cu gelatina se pune la foc mic, amestecand continuu.
  3. Se adauga fructoza si se amesteca pana la dizolvare.
  4. Atentie! Gelatina nu se aduce la fierbere, in momentul in care s-a dizolvat se ia de pe foc.
  5. Se toarna intr-un vas si se pune deoparte la racit.
  6. In formele de jeleu, se aranjeaza feliile de fructe (piersici, pere).
  7. Cand gelatina s-a mai racit, se toarna deasupra fructelor si se da la frigider.
  8. Se serveste atunci cand gelatina s-a intarit.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1195 gr de jeleu cu fructe. O portie de jeleu cu fructe are ~240 gr.

Informatii nutritionale Jeleu cu fructe (piersici, pere)

1x1.trans Jeleu cu fructe (piersici, pere)