Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Painite din spelta, tarate grau si mac, 16% fibre

O variatiune pe tema “painite crocante cu multe fibre” este si aceasta reteta. 1x1.trans Painite din spelta, tarate grau si mac, 16% fibre

De data aceasta am scos drojdia, am inlocuit apa cu laptele degresat si am introdus ingrediente noi ca: uleiul de masline si fructoza.

Foarte bune painitele. Recomand cu caldura celor care au probleme cu tranzitul. 1x1.trans Painite din spelta, tarate grau si mac, 16% fibre Efect garantat! 1x1.trans Painite din spelta, tarate grau si mac, 16% fibre

Ingrediente (8 felii painite):

Mod de preparare:

  1. Faina de spelta se amesteca cu tarate, seminte de mac, fructoza si sare.
  2. Se incorporeaza uleiul de masline, iar apoi laptele.
  3. Se amesteca foarte bine, pana cand se obtine o pasta.
  4. Forma de copt o alegeti in functie de ce aveti acasa. Eu am tapetat o forma de copt (pentru blaturi de tarte), am rasturnat pasta, am repartizat uniform, am impartit “tarta” in felii, am “intepat” cu furculita si am dat la cuptor preincalzit, la foc mic pentru 30-40 minute.
  5. Imediat ce sunt gata, painitile se scot din forma, se pun intr-un vas si se acopera cu un prosop ca sa nu se intareasca.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus se primesc 8 felii de painite. O felie de painita are 58 gr.

Informatii nutritionale Painite din spelta si tarate, 16% fibre

Painite crocante (pe baza de drojdie, din spelta, tarate de grau) 16% fibre, cu mac

Avand in vedere ca am renuntat la painea din comert (din foarte multe motive), am tot cautat sa fac paine de casa, prima painica a fost asta, iar acum mi-am incercat norocul cu painitele crocante, obiectivul principal fiind obtinerea unui procent cat mai mare de fibre. 1x1.trans Painite crocante (pe baza de drojdie, din spelta, tarate de grau) 16% fibre, cu mac

Eu zic ca mi-a reusit. Ii multumesc slabutei Sunshine pentru inspiratie, de la reteta ei am pornit pe acest “drum”, am modificat-o putin, iar rezultatul a fost mai mult decat satisfacator. 1x1.trans Painite crocante (pe baza de drojdie, din spelta, tarate de grau) 16% fibre, cu mac

Ingrediente (38 felii de painite):

Mod de preparare:

  1. Faina de spelta se amesteca cu tarate, seminte de mac, drojdie si sare.
  2. Se incorporeaza apa.
  3. Se amesteca foarte bine, pana cand se obtine o pasta.
  4. Pe o foaie de copt se intinde pasta obtinuta intr-un strat cat mai subtire, maxim 3-4 mm. Se formeaza un dreptunghi, care se taie in mai multe felii de painite.
  5. Se dau la cuptor preincalzit, la foc mic, pentru 10-15 minute, apoi se intorc painitile pe partea cealalta pentru inca 10 minute.
  6. Imediat ce sunt gata, painitile se pun intr-un vas si se acopera cu un prosop ca sa nu se intareasca.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus se primesc ~38 felii de painite. O felie de painita are 10 gr.

Informatii nutritionale Painite crocante 16% fibre

1x1.trans Painite crocante (pe baza de drojdie, din spelta, tarate de grau) 16% fibre, cu mac

Ardei umpluti cu urda

Ingrediente pentru 5 portii:

Mod de preparare:

  1. Ardeii se taie de capac si se curata de seminte.
  2. Se spala bine.
  3. Intr-un vas se amesteca bine urda, mararul si sarea.
  4. Se umplu ardeii cu pasta obtinuta si se pun la frigider cam 2 ore.
  5. Se pot manca si imediat.

Pofta buna!

Un ardei umplut are 108 gr.

Informatii nutritionale Ardei umpluti cu urda

Rulada de curcan cu cascaval

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Carnea de curcan se taie in felii, se sareaza si pipereaza.
  2. Se aseaza bucatelele de cascaval si se ruleaza. Se leaga cu o ata.
  3. Deasupra se pun felii de cascaval.
  4. Rulourile se aseaza pe o tava si se dau la cuptor, pentru 35 minute, foc mediu.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 560 gr rulada. O portie de rulada de curcan are ~140 gr.

Informatii nutritionale Rulada de curcan cu cascaval

1x1.trans Rulada de curcan cu cascaval

Placinta cu branza si dovlecei in straturi “Slabuta”

Ingrediente pentru 8 portii:

  • dovlecei – 945 gr
  • branza proaspata de vaca 2% grasime – 500 gr
  • oua proaspete – 3 bucati
  • cascaval 17% grasime, fara lactoza – 70 gr
  • sare de/pentru masa – 1 gr
  • piper negru – 0.5 gr

Mod de preparare:

  1. Dovleceii se spala si se dau pe razatoare.
  2. O forma de copt se tapeteaza cu hartie de copt.
  3. Se aseaza un strat de dovlecei, se preseaza bine, se sareaza si pipereaza.
  4. Deasupra se aseaza branza de vaci.
  5. Iarasi urmeaza un strat de dovlecei si tot asa pana la ultimul strat.
  6. Deasupra se toarna ouale batute spuma.
  7. Se presara cascaval razuit.
  8. Se da la cuptor pentru 45 minute, la foc mediu.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 2060 gr placinta. O portie de placinta cu branza si dovlecei are ~255 gr.

Informatii nutritionale Placinta cu branza si dovlecei in straturi “Slabuta”

1x1.trans Placinta cu branza si dovlecei in straturi “Slabuta”