Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Pizza fara aluat (II) “Slabuta”

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Conopida se taie in buchetele.
  2. Se pune un castron cu apa si sare la fiert. Cand apa da in clocot, se adauga conopida, care se fierbe cam 10 minute.
  3. Se scurge de apa si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se da la blender pana se obtine o pasta.
  4. Dovleceii se dau pe razatoare si se pun intr-un castron pe foc, amestecand continuu.
  5. Dupa 15-20 minute se pun intr-o sita la scurs.
  6. Dovleceii se amesteca cu conopida. Se sareaza dupa gust. Se amesteca cu 2 oua.
  7. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt si se varsa compozitia obtinuta.
  8. Mozzarella se da pe razatoare si se presara jumatate peste “blat”.
  9. Ciupercile se taie felii si se pun deasupra.
  10. Ceapa verde se taie inele si se presara.
  11. Sunca de vita se taie in cubulete si se pune deasupra.
  12. Restul de mozzarella se presara; mararul tocat marunt se pune deasupra.
  13. Pizza se da la cuptor, la foc mediu, pentru 45 minute.

Pofta buna!

Informatii nutritionale Pizza fara aluat (II) “Slabuta”

1x1.trans Pizza fara aluat (II) Slabuta

Oua de prepelita marinate

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Apa se amesteca cu otetul, fructoza, scortisoara, boabele de piper, sarea si coriandru.
  2. Se curata cateii de usturoi.
  3. Ouale de prepelita se fierb cam 10 minute.
  4. Dupa, se pun deoparte la racit.
  5. Se decojesc si se pun intr-un borcan.
  6. Deasupra se toarna marinada.
  7. Se pun cateii de usturoi taiati in 4.
  8. Borcanul se inchide cu un capac si se pune la frigider pentru 3-4 zile.
  9. Dupa 3-4 zile, ouale de prepelita marinate pot fi servite.

Pofta buna!

O portie de oua de prepelita marinate (5 bucati) are ~50 gr.

Informatii nutritionale Oua de prepelita marinate

1x1.trans Oua de prepelita marinate

Souffle in straturi “Slabuta”

Ingrediente pentru 10 portii:

Mod de preparare:

  1. Conopida se rupe in buchetele. Se pune un castron cu apa la fiert, cand incepe sa fiarba, se adauga sarea, se amesteca pana la dizolvare si se adauga conopida, care se fierbe 10 minute. Dupa ce a fiert, se scurge de apa si se lasa la racit.
  2. Ciupercile se taie marunt.
  3. Carnea de curcan se fierbe pana cand se face moale.
  4. Ceapa si prazul se taie inele.
  5. Dovleceii se dau pe razatoare. Se pun intr-un castron, la foc mic. Se amesteca cu lingura, se tin pe foc cam 15 minute. Dupa, se pun intr-o sita la scurs.
  6. Se ia o forma, care se tapeteaza cu hartie de copt.
  7. Se aseaza primul strat – ciuperci taiate marunt. Se sareaza / pipereaza dupa gust.
  8. Se aseaza al doilea strat – carne de curcan taiata in bucati subtiri. Se sareaza/ pipereaza dupa gust.
  9. Se aseaza al treilea strat – piure de dovlecei, se sareaza/ pipereaza dupa gust.
  10. Se aseaza al patrulea strat – ceapa si prazul taiate inele.
  11. Se aseaza ultimul strat – conopida fiarta, taiata marunt si se sareaza.
  12. Deasupra se toarna albusurile batute spuma.
  13. La sfarsit, se presara cascavalul razuit.
  14. Se da la cuptor pentru 1 ora.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1900 gr de souffle. O portie de souffle are ~190 gr.

Informatii nutritionale Souffle in straturi “Slabuta”

1x1.trans Souffle in straturi Slabuta

Guacamole

Guacamole este o reteta originara din Mexic. Ingredientul de baza este avocado.

Reteta guacamole poate fi adaptata dupa propriul gust. Se pot adauga, pe langa avocado, rosiile pasate, suc de lamaie, coriandru, usturoi si alte condimente.

Este o reteta dietetica, o reteta de post si foarte buna la gust. 1x1.trans Guacamole

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Avocado se curata de coaja si se taie in cubulete.
  2. Usturoiul se piseaza.
  3. Rosiile se dau pe razatoare.
  4. Toate ingredientele se pun in blender si se mixeaza pana se obtine o pasta.
  5. Guacamole se serveste pe paine prajita sau ca “sos” in alte mancaruri.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 410 gr. O portie are ~100 gr.

Informatii nutritionale Guacamole

1x1.trans Guacamole

Tort dietetic, cu lapte de pasare, “Slabuta”

Ingrediente pentru 10 persoane:

  • gelatina alimentara rapid dizolvabila – 30 gr
  • caise – 205 gr
  • iaurt natur – 140 gr
  • lapte UHT degresat 0,5% grasime, imbogatit cu vitamine (A, E si D3) – 60 ml
  • cacao, continut scazut de grasimi – 5 gr
  • ou de gaina – 100 gr (2 bucati)
  • praf de copt, scazut in sodiu – 6 gr
  • faina integrala de grau – 105 gr
  • fructoza – 113 gr
  • albus de ou – 240 gr (8 bucati)
  • piersici – 210 gr

Mod de preparare blat:

  1. Cele 2 oua se separa in galbenusuri si albusuri.
  2. Galbenusurile impreuna cu 13 gr fructoza se mixeaza pana fac spuma.
  3. Separat se amesteca praful de copt cu faina.
  4. Se adauga galbenusurile spuma si laptele.
  5. Se mixeaza iar, foarte bine.
  6. La sfarsit se adauga albusurile facute spuma cu mixerul.
  7. Intr-o forma de copt (cu lateral detasabil), tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptor preincalzit la 220 C, la foc mediu.
  8. Dupa ce este gata blatul, se pune la racit, se elibereaza forma, pentru ca va fi folosita pentru obtinerea laptelui de pasare.

Mod de preparare lapte de pasare:

  1. Albusurile (8 bucati) se amesteca cu  restul de fructoza (100 gr) si se bat cu mixerul la viteza mare, pana se tripleaza volumul lor.
  2. Gelatina se dizolva conform retetei (la a mea era proportia asa, 15 gr gelatina la 100 ml apa rece si lasat asa 20 minute).
  3. Dupa, albusurile batute spuma se amesteca cu gelatina dizolvata si se pun pe foc mic amestecand mereu, pana se topeste toata gelatina.
  4. Se ia de pe foc, in nici un caz nu se aduce la fierbere.
  5. Se toarna in vasul cu peretii detasabili, in care am copt blatul, si se da la frigider.
  6. Cand s-a intarit laptele de pasare (cam 1-1.30 ora) se scot peretii formei si se aseaza laptele de pasare pe blatul, uns cu iaurt si feliutele de piersici.
  7. Deasupra laptelui de pasare se aseaza feliute de caise. Iar deasupra se presara cacao.
  8. Se tine la frigider tortul.

Este un tort delicios, putin caloric si are multe proteine. 1x1.trans Tort dietetic, cu lapte de pasare, Slabuta Se orneaza tortul cu frunze de menta.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1410 gr tort. O portie, 1 felie, are ~140 gr.

Informatii nutritionale Tort dietetic, cu lapte de pasare, “Slabuta”

1x1.trans Tort dietetic, cu lapte de pasare, Slabuta