In 500 ml apa calduta se pune fructoza, drojdia, toata tarata si 225 gr faina. Se amesteca bine.
Se pune intr-un loc cald (cuptor putin incalzit), pentru 45 minute.
Se adauga uleiul, sarea si restul de faina, se amesteca bine si iar se da la cald pana creste bine.
Dupa, se ia o forma, se pune hartie de copt, se toarna compozitia, fara a mai framanta aluatul si se da la cuptor, 10-15 minute la foc mare, pana se face coaja si dupa cam 50 minute la foc mic. Mai verificati cu un cutit daca este gata.
Se scoate din cuptor, se stropeste cu putina apa deasupra si se acopera cu un prosop.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 867 gr paine.
Acest tort l-am facut cu o ocazie speciala. Mama m-a rugat sa fac eu tortul ca sa poata manca si ea, cel cumparat din magazin este departe de un tort dietetic.
A iesit foarte frumos si bun. Cantitatile se pot injumatati, acest tort a avut aproape 5 kg.
Conceptul Slabute s-a nascut odata cu mine, odata cu primele lacrimi cand ma priveam in oglinda si imi vedeam soldurile late si burtica pufoasa, s-a nascut odata cu prima mea dieta de slabit, odata cu primele mele greseli, odata cu primele mele necunoasteri, odata cu primul “imbold nebunesc” de a impartasi si celorlalte femei ca si mine o realitate in care traim...citeste
Semneaza!
Cine este Slabuta?
In comunitate sunt cunoscuta sub numele de Slabuta si in 2008, alaturi de D-nul Dorin Sîrbu (cunoscut pe Slabute ca Vadmin), am creat prima comunitate 100% pentru stilul de viata sanatos, comunitatea care sta la baza miscarii pentru stilul de viata sanatos din Romania...citeste