Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Paine proteica de tarate “Slabuta”

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. In 500 ml apa calduta se pune fructoza, drojdia, toata tarata si 225 gr faina. Se amesteca bine.
  2. Se pune intr-un loc cald (cuptor putin incalzit), pentru 45 minute.
  3. Se adauga uleiul, sarea si restul de faina, se amesteca bine si iar se da la cald pana creste bine.
  4. Dupa, se ia o forma, se pune hartie de copt, se toarna compozitia, fara a mai framanta aluatul si se da la cuptor, 10-15 minute la foc mare, pana se face coaja si dupa cam 50 minute la foc mic. Mai verificati cu un cutit daca este gata.
  5. Se scoate din cuptor, se stropeste cu putina apa deasupra si se acopera cu un prosop.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 867 gr paine.

Informatii nutritionale Paine proteica “Slabuta”

1x1.trans Paine proteica de tarate Slabuta

Chiftele “Mingiutele Slabutei”

Ingrediente pentru 5-6 portii:

Mod de preparare:

  1. Conopida se fierbe 5 minute in apa sarata.
  2. Dupa, se scurge de apa si se taie in cubulete mici.
  3. Carnea, usturoiul si ceapa se dau prin masina de tocat.
  4. Se amesteca cu conopida, oua, sare, piper.
  5. Se formeaza chiftelutele, cu mainile umezite in apa rece.
  6. Se pun pe o tava cu hartie de copt si se da la cuptor cam 40 min, la foc mediu.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus se primesc 22 de chiftele (1008 gr). O chifteluta are ~45 gr.

Informatii nutritionale Chiftele “Mingiutele Slabutei”

1x1.trans Chiftele Mingiutele Slabutei

Tort dietetic “Slabuta”

Acest tort l-am facut cu o ocazie speciala. Mama m-a rugat sa fac eu tortul ca sa poata manca si ea, cel cumparat din magazin este departe de un tort dietetic. 1x1.trans Tort dietetic Slabuta

A iesit foarte frumos si bun. Cantitatile se pot injumatati, acest tort a avut aproape 5 kg. 1x1.trans Tort dietetic Slabuta

Tort dietetic “Slabuta” (pentru 24 persoane)

Ingrediente pentru blat:

Ingrediente crema:

Pentru umplutura&decor:

  • zmeura proaspata – 600 gr
  • suc natural de zmeura (ramane de la zmeura in caserola) – 315 gr
  • frisca dietetica Diat 27% grasime – 50 gr

Mod de preparare blat:

  1. Galbenusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu fructoza, se bat la mixer.
  2. Praful de copt se amesteca cu faina.
  3. Untul se topeste la foc mic.
  4. Laptele se amesteca cu untul topit, cu galbenusurile batute.
  5. Treptat se adauga faina amesteca cu pragul de copt. Se amesteca bine.
  6. La final, se incorporeaza albusurile batute spuma, la mixer.
  7. Se mixeaza toata compozitia pentru blat.
  8. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt, se toarna toata compozitia si se da la cuptor, preincalzit.
  9. Se verifica cu un cutit, daca blatul este copt.
  10. Cand este gata, se scoate din cuptor, se decupeaza un cerc perfect (marginile neregulate le vom folosi la decorare) si se imparte in 3 “felii”.

Mod de preparare crema:

  1. Praful de budinca se amesteca cu fructoza si 16 linguri de lapte.
  2. Restul de lapte se pune pe foc si se aduce la fierbere.
  3. Cand incepe sa fiarba, se da focul mic, se adauga budinca si se amesteca continuu, cam 5 minute.
  4. Dupa, se lasa la racit, cam 30-45 minute. Verificai cu lingura daca crema este semi-inchegata.

Crearea tortului:

  1. Cand crema de budinca este mai inchegata, se poate trece la “crearea” tortului. 1x1.trans Tort dietetic Slabuta
  2. Pe un platou de tort, se pune blatul cel mai lat.
  3. Pe el se intinde 1/3 crema de budinca.
  4. Deasupra se pun 300 gr zmeura si se niveleaza cu lingura.
  5. Se aseaza a doua “felie” de blat.
  6. Se unge cu o alta treime de crema de budinca. Se pun 300 gr de zmeura si iar se niveleaza bine.
  7. Aveti grija sa ajunga crema pana in marginea blatului, ca sa nu se usuce.
  8. Se aseaza ultima “felie” de blat – “capacul” cupolei.
  9. Se unge cu toata crema ramasa, se pune crema si in jurul tortului, asa incat sa nu se mai vada blaturile.
  10. Deasupra se presara marginile de blat faramitate. Se “tapeteaza” cu aceste “faramituri” tot tortul.
  11. Dupa, se toarna deasupra sucul de zmeura si se mai niveleaza cu lingura tortul, ca sa fie pefect rotund.
  12. Deasupra se pune frisca, eu am trasat niste linii, puteti fi mai creativi. 1x1.trans Tort dietetic Slabuta
  13. La servire, fiecare felie se orneaza cu crengute de menta.

Pofta buna!

Din aceste ingrediente se primeste un tort “gigant” – 4845 gr (24 portii). 1x1.trans Tort dietetic Slabuta O feliuta (portie) are 200 gr.

Informatii nutritionale Tort “Slabuta”

1x1.trans Tort dietetic Slabuta

Couscous cu menta, “Slabuta”

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Couscous se prepara conform retetei de pe punga.
  2. Dupa ce s-a umflat, se adauga 2 linguri de ulei de masline, menta tocata marunt si zeama de lamaie.
  3. Se amesteca bine si se lasa asa cam 30 minute.
  4. Dupa, se adauga ceapa verde taiata rondele, ardeiul gras taiat felii, sare dupa gust si mararul tocat marunt. Se amesteca bine.
  5. Deasupra se pun maslinele si rosiile taiate felii.
  6. Se pune la frigider pentru 2 ore. Dupa ce s-a racit, poate fi consumat.
  7. Se orneaza cu frunzulite/crengute de menta.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus au rezultat 855 gr de salata de couscous. O portie are ~140 gr.

Informatii nutritionale Couscous cu menta

1x1.trans Couscous cu menta, Slabuta

Budinca Duo (vanilie si capsuni) cu coacaze

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare:

  1. Praful de budinca de vanilie se amesteca cu 30 gr de fructoza si 4 linguri de lapte.
  2. Separat, praful de budinca de capsuni se amesteca tot cu 30 gr de fructoza si 4 linguri de lapte.
  3. Laptele ramas (din 1000 ml) se pune pe foc. Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc. Se imparte in 2 cantitati egale.
  4. O parte din laptele fiert se amesteca cu budinca de vanilie
  5. Se pune la foc mic si se amesteca continuu, cam 2 minute.
  6. Intr-o forma de budinca, spalata in apa rece, se toarna compozitia obtinuta. Se pune deoparte.
  7. Laptele ramas se amesteca cu budinca de capsuni. Se pune la foc mic si se amesteca continuu, cam 2 minute.
  8. Se toarna peste budinca de vanilie.
  9. Deasupra se pun coacazele negre si se lasa la intarit.
  10. Dupa 3-4 ore, se rastoarna budinca si poate fi servita.

Puteti face si cu alte fructe sau in alte moduri budinca, fiti creativi. 1x1.trans Budinca Duo (vanilie si capsuni) cu coacaze

Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus au rezultat 1360 gr de budinca. O portie are 170 gr.

Informatii nutritionale Budinca Duo

1x1.trans Budinca Duo (vanilie si capsuni) cu coacaze