Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Placinta cu branza, fara aluat “Slabuta”

Nu stim cum voi, dar eu cand aud “placinta cu branza” ma apuca un fel de nostalgie. 1x1.trans Placinta cu branza, fara aluat Slabuta

Niciodata nu o sa uit placintele bunicii, vai cata verdeata obisnuia sa puna si imi placeau atat de mult, pufoase, calde si cu multa ceapa verde si marar.

Nici nu imi dadeam seama cand goleam farfurioara mea. 1x1.trans Placinta cu branza, fara aluat Slabuta

De atunci, placinta cu branza este un lucru deosebit pentru mine.

Dar, cum ma feresc de aluat, a trebuit sa inventez ceva care sa imite cat mai bine placintica bunicii. 1x1.trans Placinta cu branza, fara aluat Slabuta

In reteta mea ingredientul-baza pentru aluat sunt dovleceii.

Neaparat sa raciti placinta inainte de servire; este nemaipomenita si, bineinteles, o placinta dietetica. 1x1.trans Placinta cu branza, fara aluat Slabuta

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Dovleceii se spala bine, se curata de coaja si se dau pe razatoare.
  2. Apoi se pun intr-un castronel si se inabusa cam 20 minute, ca sa le scada apa.
  3. Dupa, se pun intr-o sita la scurs.
  4. Se lasa cam 30 minute pana se scurge apa din ei.
  5. Dupa, se amesteca cu 2 oua batute, sare si usturoiul pisat.
  6. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt si se toarna compozitia in ea.
  7. Separat se amesteca branza de vaci cu 1 ou, ceapa verde tocata marunt si sarea.
  8. Se pune deasupra “aluatului” din dovlecei si se da la cuptor, cam 40 minute, foc mediu.

Pofta buna! Se serveste rece.

O portie de placinta cu branza are 212.5 gr.

Informatii nutritionale Placinta cu branza, fara aluat “Slabuta”

1x1.trans Placinta cu branza, fara aluat Slabuta

Ciuperci umplute cu mozzarella “Slabuta”

Inca o variatiune pe tema “ciuperci umplute“. 1x1.trans Ciuperci umplute cu mozzarella Slabuta

De data aceasta, am facut ceva mai simplu, dar la fel de gustos ca si aceste ciuperci umplute.

Erau ultimele 4 ciuperci gigant din frigider, plus un pic de mozzarella ramasa prin casoleta, si a iesit un aperitiv sau chiar si o garnitura minunata. 1x1.trans Ciuperci umplute cu mozzarella Slabuta

Ingrediente pentru 1 portie:

  • ciuperci champignon – 214 gr (4 “palarii” mari)
  • sare, piper – dupa gust
  • mozzarella, bio (facuta de mine) – 75 gr
  • patrunjel tocat

Mod de preparare:

  1. Ciupercile se spala bine. Se rup palariile de codite.
  2. Pe o tava se pune hartie de copt, iar pe ea se aranjeaza “palarioarele” de ciuperci.
  3. Deasupra se presara cu sare si piper, dupa gust.
  4. Se pune cate o felie de mozzarella in fiecare palarie.
  5. Se da la cuptor, la foc mediu, cam 25 minute.
  6. Cand se scot din cuptor, deasupra se presara putin patrunjel tocat marunt.

Pofta buna!

O portie are  185 gr.

Informatii nutritionale Ciuperci cu mozzarella “Slabuta”

1x1.trans Ciuperci umplute cu mozzarella Slabuta

Chiftelute de peste (macrou) “Slabuta”

Ce faci cand ai pofta de chiftelute si peste?! Bineinteles, iti faci chiftelute de peste. 1x1.trans Chiftelute de peste (macrou) Slabuta

Mi-am pus imaginatia in functiune si asta a iesit…

Chiftelute de peste fragede, suculente si dietetice. 1x1.trans Chiftelute de peste (macrou) Slabuta

Puteti folosi orice tip de peste mai putin “uscat”, eu aveam macrou.

Ingrediente pentru 4 portii:

  • macrou file – 675 gr
  • sare, piper negru dupa gust
  • usturoi – 17 gr
  • branza cu cheag tare Gouda – 31 gr
  • ceapa verde – 41 gr
  • ceapa – 137 gr
  • marar – 13 gr
  • frunze de patrunjel – 13 gr
  • ou de gaina – 60 gr (1 ou)

Mod de preparare:

  1. Macrou se spala, se usuca cu un prosop de bucatarie si se da prin masina de tocat, impreuna cu usturoiul, ceapa, ceapa verde si verdeata.
  2. Compozitia de mai sus se amesteca cu oul de gaina, sare, piper.
  3. Se formeaza chiftelute, care se pun pe o tava cu hartie de copt.
  4. Deasupra se presara cascavalul razuit.
  5. Se tin la cuptor, la foc mediu, cam 30-40 minute.

Pofta buna!
O portie inseamna 4 chiftelute (160 gr).

Informatii nutritionale Chiftelute de peste “Slabuta”

1x1.trans Chiftelute de peste (macrou) Slabuta
1x1.trans Chiftelute de peste (macrou) Slabuta

Salata cu oua de prepelita, seminte, masline si salata verde

Mama a cumparat niste oua de prepelita, proaspete. Era foarte curioasa ce gust au. 1x1.trans Salata cu oua de prepelita, seminte, masline si salata verde

Nu prea stiam ce sa fac,… iar omleta… 1x1.trans Salata cu oua de prepelita, seminte, masline si salata verde Asa ca mi-a venit aceasta idee de salata.

Ouale de prepelita mi-au placut, lasa un gust dulceag si fin in gura, partea cea mai grea a fost la spartul cojii, e mult mai rezistenta si altfel decat la ouale de gaina. Mi-a placut ca nici un ou nu seamana cu celalalt, “petele” sunt de diferite marimi si culori. 1x1.trans Salata cu oua de prepelita, seminte, masline si salata verde

Reteta de salata am facut-o pentru mic dejun si se potriveste cu dieta South Beach faza I.

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 10 oua de prepelita fierte tare
  • salate verde – 53 gr
  • marar proaspat – 29 gr
  • patrunjel proaspat – 18 gr
  • ulei de masline – 1 lingurita
  • otet – 1/2 lingurita
  • sare, piper – dupa gust
  • masline negre – 15 bucati
  • seminte de floarea soarelui decojite – 8 gr
  • branza de vaci slaba – 100 gr

Mod de preparare:

  1. Salata se taie fasii.
  2. Se adauga mararul si patrunjelul tocat marunt, semintele decojite, sarea, piperul, branza de vaci.
  3. Intr-un vas, separat, se amesteca otetul cu uleiul de masline si putina apa.
  4. Se toarna deasupra salatei si se amesteca bine.
  5. Deasupra se pun ouale de prepelita taiate in jumatati.

Pofta buna!

O portie are 200 gr.

Informatii nutritionale Salata cu oua de prepelita

1x1.trans Salata cu oua de prepelita, seminte, masline si salata verde

Biscuiti (fursecuri) dietetici de ovaz “Slabuta”

Ingrediente:

  • fulgi de ovaz – 250 gr
  • zahar brut 100% natural – 70 gr
  • esenta de vanilie, imitatie, fara alcool – 13 gr (1 lingura)
  • cacao, continut scazut de grasimi – 15 gr (1.5 lingurita)
  • oua proaspete – 3 bucati
  • apa plata – 50 ml

Mod de preparare:

  1. Fulgii de ovaz, inmuiati in prealabil in 50 ml apa, se amesteca pana la omogenizare cu zaharul brut, esenta de vanilie, cacao si ouale batute spuma.
  2. Se fac turtite care se pun pe o foaie de copt, pe un platou.
  3. Se dau la cuptor preincalzit, pentru 20 minute.

Pofta buna!

Au iesit 15 fursecuri dietetice, a cate 30 gr fiecare.
1x1.trans Biscuiti (fursecuri) dietetici de ovaz Slabuta